ŞAHMERAN” OPERASI PRÖMİYERİ İLE BAŞLIYOR 

SAMSUN DEVLET OPERA VE BALESİ,

ÜNÜ DÜNYAYA YAYILMIŞ BİR ANADOLU EFSANESİ OLAN ŞAHMERAN’I SAHNEYE TAŞIMAK ÜZERE PROVALARINI SÜRDÜRÜYOR

FATSA FENER ADASI YENİ SEZONA MERHABA DEDİ FATSA FENER ADASI YENİ SEZONA MERHABA DEDİ

Rejisör Murat Atak’ın sahnelediği ve provalarının hızla sürdüğü eserde orkestra şefleri Bujor Hoinic ve Artun Hoinic yönetimindeki Samsun Devlet Opera ve Balesi Orkestrası ve koro şefi Kıvanç Tepe yönetimindeki Samsun Devlet Opera ve Balesi Korosu solistlere eşlik edecek.

Geçimini odunculukla sağlayan bir ailenin oğlu olan Lokman'ın Şahmeran’la yaşadıklarını konu alan, 2 perdelik "Şahmeran" operasının dünya prömiyeri, Samsun’da ilk kez düzenlenecek T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Samsun Kültür Yolu Festivali’nin de açılış gecesi olan 8 Haziran 2024 Cumartesi akşamı saat 20.00'de Samsun Opera Sahnesi Aydın Gün Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Şahmeran rolünde Sezgi Elhüseyni ve Arsen Tekinmirza dönüşümlü olarak rol alacak. Lokman rolünde Volkan Binerbay ve Deniz Karausta, Vezir-i Yılan rolünde Didem Çelik ve Leyla Ceren Koç, Prenses Azra rolünde Derya Belevi ve Saliha Salcan, Tarsus Sultanı rolünde Özgür Aslan, Birinci Hekim rolünde Ulaş Kocatürk, İkinci Hekim rolünde Ali İbrahim Tuluk, Hekim Baba rolünde Umur Sevim, Ana rolünde Ayşe Ceylan, Cebrail rolünde Erkin İnan yer alacak.

Eserin dekor tasarımı Tayfun Çebi, kostüm tasarımı Funda Çebi, ışık tasarımı Oğuz Murat Yılmaz koreografisi ise Görkem Cengiz imzası taşıyor.

Eser biletleri www.biletinial.com ve Samsun Devlet Opera ve Balesi gişesinden alınabilir.

Editör: Arda KERSU