Samsun'un İlkadım İlçesi'nde bulunan Mithatpaşa Anadolu Lisesi'nin taşınması kararına öğrencilerin ve velilerin itirazları devam ediyor. Mezunlar ve öğrenciler şehrin işlek yerlerinde okulun geri taşınması için imza kampanyaları başlattı.

Sivil toplum kuruluşları ve sendikaların da katıldığı bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Mezun öğrenci Hatice Canay Afacan ''İnatla ve hırsla yaptığınız hatadan dönmüyorsunuz. Haklı mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz'' dedi

BÜYÜK BİR HATA
Mithatpaşa Anadolu Lisesi'nin kültürel bir miras olduğunu ifade eden Afacan, ''Bu şehrin mirasını acele bir kararla harcamak ve bu şehrin tarihini yok etmek büyük bir hata. Bu süreçte maalesef velilerimizi yeterince yanımızda göremiyoruz. Bunun sebebi şüphesiz velilerin durumdan haberdar olmaması. Bunda da suçlu okul aile birliğimiz. Yetkilere bugüne kadar birçok soru sorduk ama hiçbirisinin cevabını alamadık. O yüzden size standımıza gelen insanların sorduğu soruyu soracağız. 'Neden okulun yerine okul yapıyorsunuz?' Okulumuzda kırık bir tahtanın tamir edilmesi için bir ay bekleyen bizler iki gün içerisinde yerleştirilen yeni tabelanın karşısında şaşkınız. İnatla ve hırsla yaptığınız hatadan dönmüyorsunuz. Haklı mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Siyasetten, ideolojiden uzak mücadelemizi kirletmenize izin vermeyeceğiz'' diye konuştu.

ÇOCUĞUMU OKUTAMAYACAĞIM
Okulun taşınmasına karşı olduğunu söyelen Veli Veysel Güvercin ise, ''Çocuğum bu okulda 3. sınıfta okuyor. Evimiz zaten uzakta gelirken iki vesaitle geliyordu, yeni okula dört vesaitle gidebilecek. Şaşırdık kaldık ne yapacağımızı bilmiyoruz. Emekliyim ve bu yükün altından kalkamam. Çocuğumu okutmamayı düşünüyorum'' dedi.

Zerrin SOMUNCU