Samsun'un önde gelen mobilya üreticilerinin başında gelen MOBİD Başkanı ve Eker Kanepe Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Eker, üretim ve istihdam oranlarını arttırmak için daha iyi fiziki ortamlarda hizmet vermeleri gerektiğini ifade etti.

DAHA FAZLA İSTİHDAM

Hedeflerinin istihdam yaparak Samsun ekonomisine daha fazla katkıda bulunmak olduğunu belirten MOBİD Başkanı Eker, "Biz, kuruluşumuzda 100 m2'lik alanda sandalye ve masa imalatı yapıyorduk. İlk yıllarımızda sadece 7 kişiyi istihdam ediyorduk. Zaman içerisinde dönemin şartlarına uyarak kanepe ve oturma grubu imalatına başladık ve bugün 54 kişiyi istihdam ediyoruz. Ama bunu kendimiz için yeterli bulmuyoruz. Daha çok kişiye iş imkanı sağlayarak daha fazla üretim yapmayı ve ihracat yapmayı amaçlıyoruz" dedi.

İHTİSAS OSB İLE DAHA FAZLA KATKI SAĞLARIZ

İmalat aşamasındaki fiziki koşulların yetersizliği olduğunu vurgulayan Eker, "Bizim Samsun ekonomisine daha fazla katkı sağlamamız noktasındaki tek eksik yerimizin yetersiz olması. Samsun'da 19 Mayıs, İlkadım ve Örnek OSB'lerde bizim gibi 20-25 tane daha mobilya üreticisi firma var. Biz mobilya üreticileri olarak bu sanayi bölgelerindeki kısıtlı fiziki imkanlar altında istihdam sağlamaya çalışıyoruz. Seçimlerden sonra siyasilerimizin desteğiyle de mobilya üreticilerine özel kurulacak bir organize sanayi bölgesi ile yeterli fiziki imkanlarla gönül rahatlığıyla daha fazla üretim yaparak ekonomiye katkımızı arttırmak ve ihracat yapmaya başlamak istiyoruz. Bu sayede Samsun'a hem istihdam sayısı olarak hem de ekonomik getiri olarak daha fazla katkı sağlamak istiyoruz" diye konutu.

MOBİD OLARAK ÇALIŞIYORUZ

Samsunlu mobilyacılar olarak MOBİD çatısı altında ticaret ağlarını genişletmek için çeşitli faaliyetler yürüttüklerini anlatan Eker, "Yurtdışı bağlantıları kuruyoruz, ziyaretler yapıyoruz. Üretim ve kalite açısından Samsun mobilyacılarının hiçbir eksiği yok. Bu nedenle ihtisas sanayi bölgesini hak ettiğimizi düşünüyoruz. Samsun'un mobilya sektöründe ihracat oranı yüzde 0,7. Bu oran İstanbul'da yüzde 30'larda, İnegöl'de yüzde 22'lerde, Kayseri'de yüzde 21'lerde. Yer konusunu aşarsak bu rakamları yakalayacağımızı düşünüyorum. Türkiye'de mobilya sektörünün öncüsü olarak Kayseri ve İnegöl öne çıkıyor. Burada biz Samsun'u üçüncü bir şehir olarak öne çıkarmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

TEKKEKÖY BELEDİYESİNE TEŞEKKÜR

Samsun'un ulaşım altyapısı ve konaklama konusunda hiçbir eksiği bulunmadığını ifade eden Eker, verdiği hizmetlerden dolayı Tekkeköy Belediyesine de özel teşekkür etti. Eker, "Tekkeköy Belediyesine ve Belediye Başkanı Hasan Togar Beyefendiye çok teşekkür ediyoruz. Bugüne kadar alamadığımız hizmetleri bize sağladılar. Sanayi bölgelerine kendi mahalleleri, kendi evleri gibi görerek hizmeti esirgemediler. Bu hizmetlerin devamını bekliyoruz" dedi.

Yasir BABA