OMÜ Mezunlar Koordinatörlüğü, mezunlarını OMTEL Otel'de bir araya getirdi. Her yıl 19 Mayıs tarihinden sonraki ilk Cuma yapılması kararlaştırılan OMÜ Mezunlar Günü Buluşması OMTEL Otel'de gerçekleştirildi.

Mezunlarla kurulan iletişimin daha da sağlamlaşmasını amaçlayan etkinlik, tüm mezunların dönem arkadaşlarıyla tekrar bir araya gelmesini sağlıyor.

Etkinliğe; OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Dr. Cem Gençoğlu, OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevilhan Mennan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Kaplan, OMÜ Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şenol Eren, OMÜ mezunu Patika müzik grubu solisti Tolga Köseoğlu, grup üyeleri, öğretim üyeleri ve OMÜ Öğrenci Konseyi Başkanları, OMÜ Öğrenci Topluluk Üyeleri mezunlar katıldı.

'OKULU BİTİRİNCE TEK HAYALİM, ÇEŞMESİ SICAK SU AKAN BİR BANYO İDİ'

Programda bir konuşma yapan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, 'İnsan kişiliğinin oluşmasındaki en önemli dönem üniversite dönemidir herhalde. İnsanın kişiliği üniversitede daha bir şekilleniyor. Üniversite okuyan öğrencinin sosyal çevresi oraya göre şekilleniyor. Özellikle balkan ülkeleri ve Türki devletlerden lisans eğitimi almak için buraya gelen öğrenciler dönmemek için elinden gelen çabayı gösteriyor. En unutulmaz anlar üniversite zamanlarıdır. İlgi alanlarımızı üniversite yıllarında güçlendiririz.

1980'den önce imkanlar daha kısıtlıydı. Yurtlarda da fazla yer olmuyordu. Bizim zamanımızda 18-20 kişilik yurt odaları vardı. Benim okulu bitirince tek hayalim, çeşmesi sıcak su akan bir banyo idi. Öğrencilikte buna bile hasret kalıyordunuz. Belki o zaman öğrenciliğin hemen geçmesini istiyorduk ama şimdi geri dönüp baktığınızda en çok hatırladığınız, belki buruk bir şekilde yad ettiğimiz anlar o anlar. O günlerden devam eden arkadaşlıklarımız var. Bu mezunlar günü buluşma programlarında güzel şeyler yad ederiz diye düşünüyorum' dedi.

Programdan sonra öğrenci topluluklarına, Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Dr. Cem Gençoğlu, OMÜ Öğrenci Konseyi Başkanları, OMÜ Öğrenci Topluluk Üyeleri, Patika grubuna, mezunlara teşekkür hediyeleri takdim edildi. Daha sonra grup Patika'nın eşliğinde şarkılarla eğlendiler.