Anne adaylarının güvenli, kaliteli doğum hizmetine ulaşmalarını sağlamak ve doğum sonrası kendilerini rahat, ev ortamında hissedebilmeleri için Bafra Devlet Hastanesi bünyesinde oluşturulan Anne Misafirhanesi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

NORMAL DOĞUMA TEŞVİK

Bafra Devlet Hastanesi'nin Samsun'un ilk anne dostu hastanesi olacağını belirten Samsun İl Sağlık Müdürü Muhammet Ali Oruç, 'Bu kapsamda değerlendirdiğimizde anne oteli bizim olmazsa olmazlarımızdan birisidir. Doğum yapan annelerimizin doğum sonrası bebeklerini beklerken veya doğumdan önceki süreçte çevre yerler ve köylerden gelen anneler için burada kalabilecekleri bir ortam oluşturduk. Oluşturduğumuz anne oteli, 10 yataklı ve çok daha nitelikli bir hale geldi, otel konforunda hizmet verilecek. Bu anlamda anne otelimizin kazandırılmasında emeği geçen başta Başhekimimiz Dr. Ahmet İsmailoğlu olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Bu hizmeti bakanlığımızın normal doğuma teşvik çalışması olarak da nitelendirebiliriz' dedi.

KALİTELİ SAĞLIK HİZMETİ

Son yıllarda Türkiye'nin sağlık alanında takdire şayan çalışmalar yaptığını söyleyen Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel ise, 'Türkiye'nin sağlık alanında almış olduğu mesafe dünya çapında takdire şayan. En küçük ilçelerimizde bile çok temiz devlet hastaneleri var. Bunun yanı sıra birçok ilde de şehir hastaneleri yapılıyor. Tüm bu hastanelerimizde vatandaşlarımıza otel konforunda hizmet veriliyor. Bizim insanımızda böyle kaliteli bir hizmete layık. Dolayısıyla bu anne otelinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum' ifadelerini kullandı.

Törene ayrıca Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Samsun İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık, İlaç ve Tıbbi Cihaz Hizmetleri Başkanı Dr. Yusuf Güney, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Mehmet Kılınç, Bafra İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın, Bafra Devlet Hastanesi Başhekimi, Dr. Ahmet İsmailoğlu ve hastane personeli katıldı.

Ümit CEYLAN