Genç Memur-Sen'in organize ettiği, Eğitim-Bir-Sen'in sorumluluğunu üstlendiği ve Samsun genelindeki okullarda bin 500 öğrencinin 150 gönüllü öğretmenle birlikte 8 ay boyunca kitap okuyup, okunan kitapların tartışıldığı "Bir Bilenle Bilge Nesil" projesinin kapanış töreni gerçekleşti. Samsun Büyükşehir Belediyesi Şehit Ömer Halisdemir Salonu'nda düzenlenen törene, Samsun Valisi Osman Kaymak, İl Milli Eğitim Müdürü Vekili Hasan Yetik, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen İl Temsilcisi Nejdet Güneysu çok sayıda öğrenci ve öğretmen katıldı. Törende ayrıca okunulan kitaplarla ilgili düzenlenen kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

DAHA FAZLA ÖĞRENCİ

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Memur-Sen Samsun İl Temsilcisi Nejdet Güneysu, "8 ay önce yola çıktık. Bütün emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bütün derdimiz, sevdamız öğrenciler. Bu proje sayesinde Samsun'da bin 500 öğrencimiz, 150 öğretmenimizle beraber her öğrenci 5'er kitap olmak üzere 21 kitabı yalnızca okumadı, her cümleyi tartıştı ve eleştirdi. Biz de bunu istiyorduk. Hedefimize ulaştık. Daha büyük bir heyecanla ve daha fazla öğrenciye ulaşarak önümüzdeki yıl yolumuza devam edeceğiz" dedi.

TOK'TAN DESTEK SÖZÜ

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "İlim, irfan, hikmet yolunca şuurlu ve geleceğe yönelen gençlik için böylesi elzem bir program gerçekleştirildiği için tebrik ediyorum. Bizler büyük bir medeniyetin mirasçıları olarak, yeryüzüne yeniden adaleti hakim kılmak istiyorsak ilim, irfan adamları yetiştirmeliyiz. Bunu başaramazsak Batı'nın bize dayattığı tüketim ve teşhir kültürünün esiri oluruz. Bu projede öğrenci hedefini biraz daha tutmalıyız, biz destek vermek için her zaman hazırız" diye konuştu.

GELECEĞE YÖN VERECEKSİNİZ

Projeden, Türkiye'nin 81 ilinde 43 bin öğrencinin faydalandığını kaydeden Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Her toplum bir kitaba dayanır ve o kitabın kapağını kapatmak kolay değildir. İnandığımız, beslendiğimiz ve hayatımıza referans gösterdiğimiz kitabın kapağını açık tutmak, nitelikli bir hayatı yaşamak ve hayata bilgece yaklaşmak için sahaya indirdiğimiz projemizin ödül törenine olmak gurur verici. Bu projeye ruh ve emek veren herkese teşekkür ederim. Heyecanlanmamak mümkün değil. Çünkü hayatı nitelikli yaşamanın yolu kitaptan geçiyor. Kitap okumayan, meydan okuyamaz deniliyor. Sizler geleceğe yön verecek nesilsiniz. Yarına ilişkin iyi hazırlıklar yaparsanız, yeni bir cihan devleti ve dünya o zaman mümkün olacak. Yoksa, sosyal medyadan beslenen, onunla birkaç cümle konuşan bir neslin dünyaya yön vermesi imkansız. Projemizde önümüzdeki yıl vites büyültmeliyiz. Bunun için bizleri yüreklendiren herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

OKUMAYA ÖNEM VERİYORUZ

Samsun İl Milli Eğitim Müdür Vekili Hasan Yetik, projenin önemine vurgu yaparak, "Maarif Hareketi kapsamında kitap okumaya çok önem veriyoruz. Her okulumuzda kitap okuma saatimiz var. Bununla yetinmedik, bütün Samsun'da akşamları saat 20:00'de kitap okuyoruz. Memur-Sen'in bu çalışmasını diğer sivil toplum kuruluşlarına örnek olmasını diliyorum" sözlerini kaydetti.

ÜMİTLENDİK

Projeyi duyduğu ilk anda heyecanlandığını ifade eden Samsun Valisisi Osman Kaymak, ise "Okumayı çok önemsiyoruz ve ciddi çalışmalar yapıyoruz. Bunun da bir heves olmasını değil, bütün hayatımıza yayılmasını istiyoruz. Ailelerimiz, şehrimiz ve ülkemiz okusun diyoruz. Okuma oranlarına baktığımızda Türkiye'nin çok geride olduğunu görüyoruz ama bugün bu salon bizleri çok ümitlendirdi. Bütün kurumlarla hep birlikte el ele vermeliyiz. Sendikalarımız sadece kendi çalışanlarının haklarını korumamalı. Memur-Sen bu projede bir akademi gibi çalıştığını, eğitimi ciddiye aldığını ve eğitimin gelecek meselesi olduğunu anlatan bir tavır içerisinde. Bunun için ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

TÜRKİYE'YE YAYILSIN

Türkiye'nin ciddi bir mücadele yaşadığını belirten Vali Kaymak, "Dünya ilimle bilimle yarış içerisinde. Bilinçli ve şuurlu bir gençlik yetiştirmediğimiz takdirde ülkemizin yarınlarından emin olamayız. Büyüklerimiz 'Çocuklarımız okusunlar, iyi adam olsunlar, iyi mühendis olsunlar' diyorlar ama önce iyi birer vatansever olsunlar. Ülkesini sevsinler, vatan hainliği içerisinde bulunmasınlar. Bilge nesil dediğimiz, şuurlu gençlik; vatan millet söz konusu olduğunda bütün menfaatlerini, geleceğini bir kenara atacak, kim var denilince 'Ben varım' diyebilecek bir nesil istiyoruz. Bu projeyle gençlerimiz örnek oldu. Bu kitap okuma bilinci önce birbiriniz arasında, sonra da Samsun'dan tüm Türkiye'ye su dalgası gibi yayılsın. İlinizin Valisi olarak hepinizle gurur duyuyorum" diye konuştu.

Zerrin SOMUNCU