Samsun Şehit İlhan Hamlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi  öğrencileri  deprem güçlendirme çalışmaları nedeniyle başka bir okulda yaklaşık 3 yıldır misafir olarak eğitimlerine devam ediyorlar.

    70E74E0D 6Fa4 46E9 865E Da39A28Ef01E O K U L25Bf92Fcb 8726 4073 9B24 D35C6Db491Ec O K U L1Fe2D63Ba A023 4167 9211 77Bdb42B284F O K U L4 Okulun ve öğrencilerinin  başka bir okuldaki mecburi misafirliği ne yazık ki uzadıkça uzamaya devam ediyor. Okulun bina deprem güçlendirme çalışmaları gecikmelide olsa tamamlandığı halde ısınma sorunu çözümlenemediği için  Samsun Şehit İlhan Hamlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi atıl bir vaziyette öğrencilerini ve öğretmenlerini beklemeye devam ediyor. Diğer taraftan  okulun yaklaşık bin öğrencisi ise öğretmenleriyle birlikte  çok zor şartlarda ,eksik imkanlarla başka bir okulun binasında eğitimlerine devam ediyorlar. Bu süreçte okulun başka bir okulun binasında eğitimine devam etmesi nedeniyle ciddi anlamda kan  kaybettiği ise acı bir gerçek olarak karşımızda duruyor. Süreç çeşitli nedenlerle uzadıkça öğrencilerin  ve öğretmenlerin mağduriyetleri de devam ediyor.

       Samsun Şehit İlhan Hamlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi,  bir devlet okulu olup  şehit kardeşimin ismini taşıyor. Bu nedenle bu okulun bir an önce kendi binasında öğrencileriyle şenlenmesini istiyoruz. Bu durumu da defalarca yazılarımda kaleme aldım. Deprem güçlendirme çalışması ile ilgili ihale bitim tarihi 31 Ocak 2023  olduğu halde aradan geçen bir yıllık süreye rağmen Samsun Şehit İlhan Hamlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kendi binasında eğitim ve öğretime başlayamıyorsa , bunun nedeni de iki ısınma kazanı olarak açıklanıyorsa ,bu sorun neden çözülemiyor. Uzaya ilk Türk Astronot Alper Gezeravcı’yı gönderdiğimiz şu günlerde şehit ismini taşıyan Samsun’da bir okulun iki kazanı için ödenek olmaması ya da acil olarak bu okula  ödenek gönderilmemesi bizleri üzmektedir. Şehit İlhan Hamlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin ısınma sistemlerinin yenilenmesi için 05.12.2023 tarih ve 91340611 sayılı yazı ile Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ve İnşaat Emlak Genel Müdürlüğüne talepte bulunulmuş olup ödeneğin gelmesinin beklendiği bilgisine sahibiz. Devlet yetkililerin bu konuda daha çok  duyarlı olmalarını elbette bekliyoruz. Okulun deprem güçlendirme çalışmaları  önceden açıklanan iş bitim süresinde her yönüyle tamamlanmalıydı. Bu olmadı en azından sonradan ortaya çıkan  eksiklikleri hızlı bir şekilde tamamlanmalıydı. Eğitim ve öğretim hepimiz için çok önemlidir. Samsun Şehit İlhan Hamlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri 2023-2024  eğitim ve öğretim dönemine kendi binalarında eğitim ve öğretime  devam edemediler. Bu her yönüyle öğrenciler için büyük bir eksik ve kayıptır. Çünkü bu okulun kendi binasında sahip olduğu uygulamalı eğitim imkanı okulun öğrencileriyle birlikte misafir olduğu okulda bulunmamaktadır.

     Bir okulun ısınma sistemi için ödenek gönderip sorunu çözmek çok mu zor? Bizim devletimiz güçlüdür. Okul için harcanacak  ödenek her şartta bulunur. Eğitim öğretim sürdürülebilsin diye devlet imkanları seferber edilir. Şüphesiz biz böyle biliyoruz. Bu yüzden bu gecikme bizleri üzüyor. Şehidimizin ismini taşıyan Samsun Şehit İlhan Hamlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi için istenen ödenek daha fazla bekletilmeden gönderilmelidir. Samsun sanayisinin can damarı bir meslek lisesini  kapalı tutmak için iki ısınma kazanı sorun olarak gösterilmemelidir. Üstelik bu okul bir şehidimizin ismini yaşatmaktadır.