Samsunlu sporcu Mustafa Kol, Türkiye Kick-Boks Şampiyonası'nda kırık parmağıyla altın madalya kazandı. Tecrübeli boksör, "Final maçının ilk rauntunda rakibime attığım bir yumruk sonrası parmağım kırıldı. Maça o şekilde devam edip şampiyon oldum. Şimdi ise ülkemi temsil edeceğim Avrupa Şampiyonası'ndan zaferle dönmek istiyorum" dedi.

UNUTULMAZ ŞAMPİYONLUK

Samsun'un ev sahipliğinde düzenlenen Büyük Erkekler Kick-boks Türkiye şampiyonası'nda 91 kiloda Samsunlu sporcu Mustafa Kol, unutulmayacak bir başarı elde etti. Finale kadar oynadığı iki maçı nakavtla kazanan Samsunlu boksör, finalde ise şampiyonluk mücadelesi verdi. Güçlü rakibi karşısında ilk rauntta oldukça iyi bir maç çıkaran Mustafa Kol'un, rakibinin başına doğru vurdugu bir yumruğun ardından metekarpal (işaret parmağı) kemiği kırıldı. Bu sakatlığını rakibine belli etmeden diğer rauntları da oynayan Samsunlu boksör maçın sonunda rakibini mağlup ederek şampiyon oldu.

KABURGAM DA KIRILMIŞTI

Antrenör Ayhan Yiğit'in çalıştırdığı Mustafa Kol, bu şampiyonlukla ülkemizi Avrupa Şampiyonası'nda temsil etme hakkı kazandı. 2 Ekim'de Niğde'de yapılacak Milli Takım kampına kadar önce tedavisi ardından da hazırlıklarını sürdürecek olan Samsunlu boksörün hedefi Avrupa Şampiyonluğu. Mustafa Kol, "Yaklaşık 10 yıldır kickboksla uğraşıyorum. Bir çok başarı elde etti. Son şampiyona ise benim için farklı bir deneyim oldu. Bundan önce maçlarda kaburgam kırıldı ama böylesini ilk kez yaşadım. Rakibe attığım bir yumruk sonrası işaret parmağım kırıldı. Ancak bunu rakibine belli etmeden müsabakaya devam ettim" dedi.

'PARMAĞIM KIRILDI' DEDİM

Mustafa Kol, "İlk raunt bitiminde hocam Ayhan Yiğit'e parmağımın kırıldığını söyledim. O da bana çok iyi gittiğimi ve maçı kazanacağımı, biraz acıyla da baş etmem gerektiğini söyledi. Bende öyle yaptım ve rakibini yendim. Şimdi önümüzde Avrupa Şampiyonası var. Hedefim ülkemi bu şampiyonada başarıyla temsil etmek. Bizlerin her zaman yanında olan Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'a, İl Müdürü Güven Özyurt'a teşekkür ediyorum" diye konuştu. Antrenör Ayhan Yiğit ise, "Ben de o şampiyonayla sporculuk kariyerimi noktaladım. Artık kendimi Mustafa gibi başarılı sporculara adadım. Bizlere sporcularını emanet eden tüm ailelere ve destekcilerimize teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

ÖZDEN'E TEŞEKKÜR...

Antrenör Ayhan Yiğit, her zaman yanında olan Samsunlu işadamları Levent Özden, Ekrem Şafak ve Ekrem Takış'a teşekkür etti.

Selçuk KAYA