2,5 yıllık sözleşmeye imza atan Özköylü, "Benim hedeflerimdeki bir antrenör için Samsunspor'a gelmek büyük risk. Ama bu riski almak istedim. Kimseyi bu sezon için söz vermiyorum. Kimseye büyük umutlar vermeyeceğiz ama kendi içimizde umudumuz olacak. Elimizdeki malzemeyi bilip, bu yemeği gelecek sezona hazırlayacağız" dedi

FORMAYI ŞEREFLE TAŞIDIM
Samsunspor, Teknik Direktör Osman Özköylü ile 2,5 yıllık sözleşme imzaladı. Nuri Asan Tesisleri'ndeki imza törenine Başkanvekilleri Rüştü Araboğlu ve Ömer Çoruh ile Sportif Direktör Coşkun Zeren de katıldı. Özköylü, törende önemli açıklamalarda bulunurken, şunları söyledi: "Samsunspor'un 2 sezon formasını gururla, şerefle taşımış bir insan olarak tekrar buraya gelip, geçmişi yaşamak beni mutlu etti. Böylesine zor bir dönemde burada olmak önemli. Herşey çok çabuk gelişti. 2 gün önce başkan bana telefon açtı. Kafasında bir proje olduğunu, bununla ilgili bir iki görüşme yapacağını ve bana yeniden döneceğini söyledi. Projesi güzel ve mantıklıydı. Önemli olaylardan bahsetti. Uzun soluklu bir anlaşma olması ve ilerleyen zamanda benim de beklentilerimin karşılanabileceğinin sözünün verilmesi bizi bu güne getirdi. Başkanın bu ciddi yaklaşımı ve projeyi çok benimsedim. Bunun gerçekleşeceğini umarak, katkıda bulunmak için buradayım."

'BİSMİLLAH' DEDİ İMZALADI
"Önemli ve büyük bir camiadayım. Bir futbol şehrinde teknik adamlık yapmak benim için de gurur kaynağı. Hayırlı olsun. Bir cuma günü 'bismillah' diyerek imzayı atıyoruz ve bu bizim için hayır getirsin. Kolay olmayacak, ilk yarıya kadar geçecek süre zor olacak. Belli sıkıntılardan geçiliyor. Yönetimin büyük çabası var. Ancak 'tünelin ucu göründü' dendi ve bende ikna oldum. Bu tünelden çıkıp, aydınlık güzel günlere çıkmak için taşın altına elimi koymam gerektiğini düşündüm. Burada olmalıyım diye geçti içimden. Benim hedeflerindeki bir teknik adam için, daha önce hep şampiyonluğa oynayan takımlarda çalışmış bir teknik adam için, burası büyük bir risk. Ama bu riski almak istedim. Beni çok inandırdılar. İnşallah hep beraber bu işi başaracağız. Tek başına bir şey yapamam."

KİMSEYİ KANDIRMAYACAĞIM
"Başka takımlarla buraya geldiğimde şunu gördüm 'taraftar bu takımı oynatıyor'. Rakip takım için ciddi bir handikap. Takımlarını çok sevip destekleyen bir taraftar grubu var. Onları da mahçup etmeyeceğiz. Kimsenin elinde sihirli değnek yok. Mevcut durum belli, kadro yapısı belli. Bu oyuncularla 10 maçlık seriyi, en iyi şekilde geçmeye çalışacağız. Başkan da devre arası transfer sözü verdi. Takviyeleri de yapıp, gelecek sezonun iskeletini oluşturacağız. Bu sezon için kimseye söz vermiyorum, kimseyi kandırmaya gerek yok. Elimizdeki malzemeyi bilip, bu yemeği gelecek seneye hazırlayacağız. Kendi oyun sisteminin bir anda oturtmam mümkün değil. İlk bölümlerde eski sistemle devam edeceğiz. Devre arasından sonra kendi sistemimle ilgili hamle yapabilirim."

BURADA KAZANACAĞIMI 6-7 SENE ÖNCE ALIYORDUM
"Biz rakam konusunda başkanla 1 dakika bile konuşmadık. Bu sene ve gelecek dönemle ilgili gücünüz neyse siz takdir edin dedim. Şunu samimiyetle söylüyorum, ben buradan kazanacağım parayı 6-7 sene önce kazanıyordum. Para birinci planda değil. Bu şehirde benim ve eşimin çok sevdiğimiz dostlarımız var. Çalışmayı çok istedim, maddi beklentim yok. Kendi kariyerim adına riskleri göze aldım. Allah göstermesin olabilecek kötü durumda tüm risk bende. Kimseye büyük umutlar vermeyeceğiz ama kendi içimizde umudumuz olacak. Esas hedef gelecek sezon. Ben işime bakarım, burdan sonra buradayım, Samsunspor için çalışacağım ve gerekirse Samsunspor için kavga edeceğim. Geçmişte de görev yaptığım diğer takımlar için aynısını yaptım. Bundan doğal da bir şey yok. Geçmişte Samsunspor'la ve taraftarlarla yaşadıklarım büyütülecek şeyler değil."

Selçuk KAYA