60 DOSYA KAPATTIK

Samsunspor Başkanı Erkut Tutu, Başkanvekilleri Rüştü Araboğlu ve Ömer Çoruh, yönetim kurulu üyeleri Fikret Yalçın ile Ömür Tekin, basın mensuplarının karşısına geçti. Sezon başından bu yana yaşananlara değinilen toplantıda Başkan Tutu, "60 dosyayı kapatarak mali kriterlere uyduk ve puan silme cezasından kurtulduk. Sezon başı tam 12 Milyon TL ödeme yaparak hem transferleri gerçekleştirdik, hem de tahtayı açtırdık. Ligin en iyi kadrolarından birisini kurduk" diye konuştu.

SAMSUNSPOR'UN HER GÜN 75 BİN LAZIM

Başkan Tutu, "Kimse bizim hakkımızı yiyemez. Bu kulübün her gün 75 bin Türk Lirası'na ihtiyacı var. Bu parayı bulurum diyen birisini kulüpten Cumhuriyet Meydanı'na kadar sırtımda taşırım. Varsa aday hemen çıksın, yarın istifa ederim. İstifa ederim derken de, kulübü yönetilebilir hale getiren birisi olarak kolay kolay bırakmam. Federasyon nezdinde borcu 10 Milyon TL'ye düşürdük. Dediğim gibi birisi çıkacaksa yarın istifa ederim. Öyle sen bırak da, birisi çıkar laflarına karnım tok" dedi.

ZOR GÜNLER GEÇİRDİM

Tutu, şöyle devam etti: "Ben Samsunspor'da en fazla yöneticilik yapmış birisiyim. Bu kulüp için bay-pass oldum. Bu kulüp için anjiyo oldum. Bu kulüp için kendi işimi ikinci plana attım, zor günler geçirdim. Bu kadar şey yapmış birisi olarak haksız eleştirilere üzülüyorum. Tabiki yaptığımız hatalar olacaktık, hatasız kim var. Ancak sanki her yaptığımız hataymış gibi eleştiriler oluyor. Bu üzücü. Tekrarlıyorum, kulüpteki tüm sorunları çözecekse, hemen istifa etmeye hazırım".

PARALARIN HESABINI VERDİM

"Eski Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç, Eski valimiz İbrahim Şahin, mevcut valimiz Osman Kaymak, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ilçe belediye başkanları, iş adamları her zaman yanımızda oldu. Her sıkıntıda ellerinden geleni yaptılar. Herşeyden önce de üretilen parayı kulüp için doğru bir şekilde harcayacağımıza güvendiler. Onlarla birlikte oluşturduğumuz her kaynağın ardından gerekli raporları kendilerine, istememelerine rağmen sundum."

SİYASİ TELKİN ALMADIM

"Benim de tabiki siyasetin içinde olanlarla fikir alışverişi yapmam kadar normal bir şey yok. Ancak ne teknik direktör, ne de futbolcu transfer ederken, hiçbir siyasi telkin almadım. Bana kimse 'Bunu hoca yapacaksın, bu futbolcuyu alacaksın' demedi. Onlar hep hayal ürünü. Tabiki fikir alışverişi yaptık ama dayatma olmadı. Görevim boyunca yapılan tüm transferlerden sorumlu benim. Hocalarıma sormadan kimseyi almadım ama bu kulübün başkanı olarak da tüm sorumluluğu üzerime alıyorum."