Samsunspor Kulübü yazılı bir açıklama ile Büyükşehir Gaziantepspor maçında yaşananları gözler önüne serdi. Açıklamada, Osman Özköylü aleyhindeki kötü tehazüratların bitirilmesi için rakip kulüp başkanına gidildiği ancak Başkan Erkurt Tutu'ya bu sırada 'şerefsiz, terbiyesiz' gibi söylemlerde bulunulup, darp edildiği belirtildi

30 KİŞİLİK GRUP
Büyükşehir Gaziantepspor deplasmanında Samsunspor Başkanı Erkurt Tutu'ya protokol tribününde saldırılmasının yankıların sürerken, kulüp resmi sitesinden bir açıklama yayımladı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Müsabaka sırasında şeref tribünün yanında ve takımımızın yedek kulübesinin hemen arkasında bulunan tribünde 30 kadar Büyükşehir Gaziantepspor taraftarı maçın başlaması ile birlikte teknik direktörümüz Osman Özköylü aleyhinde sloganlara başlamışlardır. Maç süresince devam eden sloganların tümünün hocamızın şahsına yönelik ve hakaret içerikli olmasına rağmen Osman Özköylü hocamız duruşunu bozmamış ve herhangi bir tepki vermemiştir."

BELEDİYE ÇALIŞANI
"Bu kişilerin spor ahlakı ile bağdaşmayan davranışlarının ikaz edilmemeleri dikkat çekici ve üzücüdür. Bununla birlikte devre arasında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi çalışanları tarafından 'tanınıyor' oldukları da gözlenmiştir. Hatta maç sonunda bu kişilerin passolig kartlarının aynı görevliler tarafından toplandığı da izlenmiştir. 80 dakika boyunca sürdürülen bu çirkin ve kabul edilemez duruma Gaziantep tarafından müdahale edilmemiştir. Bu duruma ancak 80 dakika tahammül edebilen Başkanımız Erkurt Kutu, Gaziantep ekibinin başkanına bu duruma müdahale etmelerini beklediklerini ifade etmiştir. Başkanımızın söylemleri içinde en küçük bir hakaret, tehdit ya da kötü söz yoktur."

KINIYORUZ
"Ancak Gaziantep kulübü başkanının yanında bulunanlar beklenmedik hakaretler ile mukabele etmiş, 'terbiyesiz, şerefsiz' şeklinde hakaret etmişlerdir. Başkanımız Erkurt Tutu bunlara da cevap vermemesine rağmen şeref tribününde yaklaşık 20 kişi tarafından etrafı sarılarak, darp edilmiştir. Ancak Gaziantep basınında yer alan ifadelerle başkanımızın suçlanması üzerine bu açıklamanın yapılması ihtiyacı duyulmuştur. Tüm bunlar doğunun konukseverliği ile bilinen Gaziantep'in Kamil Ocak Stadı'nın şeref tribününde meydana gelmiştir. Kendi stadımızda misafir takımı ve yöneticilerini en iyi şekilde ağırlayıp, bu tür hadiselere imkan vermeyiz. Aynı anlayışı rakiplerimizden de beklemek hakkımızdır. Bu olaydan duyduğumuz üzüntüyü dile getirirken, Büyükşehir Gaziantepspor'u kınıyoruz."