18-19-20 Ağustos 2017 tarihlerinde Şahinkaya Kanyonu ve Vezirsuyu Tabiat Parkı'nda Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, 11. Bölge Müdürlüğü, Samsun Şube Müdürlüğü, Vezirköprü Belediyesi ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu'nun (TFSF) katkılarıyla düzenlenen Fotosafari-Fotoğraf Yarışması tamamlandı. Vezirköprü'de düzenlenen törenle ödüller sahiplerini buldu.

183 ESER SERGİLENDİ

Yarışmaya 15 ayrı ilden 74 fotoğraf sanatçısı katıldı. Fotoğraflarını yarışmaya sokan 63 fotoğrafçının toplam 183 eseri seçici kurul üyeleri Prof. Dr. Ata Yakup Kaptan, Atanur Sevim, Güngör Çınar, Özden Sağlam ve Vedat Soğukpınar tarafından TFSF Temsilcisi Abdullah Sezgin gözetiminde değerlendirildi. Yapılan değerlendirmeler sonucunda Samsun'dan Serdar Küçük'ün fotoğrafı birinci, Kastamonu'dan Mehmet Kurdaş'ın fotoğrafı ikinci, Aydın'dan Cihan Karaca'nın fotoğrafı üçüncülüğe hak kazandı. Samsun, Ankara ve Çorum illerinden yarışmaya katılan fotoğraf sanatçılarının 5 eseri de mansiyon ile ödüllendirildi.

AMAÇ, ULUSAL DÜZEYDE TANITMAK

Törende konuşma yapan Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11. Bölge Müdürü Mehmet Sıddık Kılınçer, fotoğraf avcılığını yaygınlaştırmak, tabiatı koruma bilincini geliştirmek için 18-19-20 Ağustos tarihlerinde düzenlenen Şahinkaya Kanyonu'na Yolculuk isimli fotosafari ve fotoğraf yarışmasının sonlandığını belirtti. Kılınçer, 'Fiziki yapıları, tabiat güzellikleri ve biyolojik çeşitlilik zenginlikleri dikkate alınarak, Şahinkaya Kanyonu ve Vezirsuyu Tabiat Parkı koruma altına alındı. Bu muhteşem tabiat harikası alanlarımızın Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen fotoğraf sanatçılarımızın vasıtasıyla tanınmasını amaçlıyoruz' şeklinde konuştu.

Şahinkaya Kanyonu ve Vezirsuyu Tabiat Parkı'nın ülke genelinde tanınması için bu tür organizasyonların çok önemli olduğunu kaydeden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanvekili Turan Çakır, organizasyonu gerçekleştiren 11. Bölge Müdürlüğü'ne teşekkür etti.

ZENGİNLİKLERLE DOLU

Son olarak konuşan Vali Yardımcısı Hakan Kubalı, Türkiye'nin ve özellikle Vezirköprü'nün tarihi yönden Selçuklu ve Roma dönemlerinden itibaren zenginliklerle dolu olduğunu dile getirdi. Bu zenginliklerin geleceğe miras olarak bırakılması için ülke olarak tüm gayretlerin gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Kubalı, 'Düzenlenen yarışmada gizli kalmış güzellikler ortaya çıktı ve bu eserlerin hepsi çok değerli' ifadelerini kullandı.

Zeynep Irmak ÖCAL