15 Şubat 2024 tarihli köşe yazımın başlığı  ‘Büyükşehirin  Reklam Panosu Şehit ismini Kapatıyor “ başlığı altında Samsun Haber Gazetesinde yayımlandı. Yazım yayımlandığında Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa DEMİR ‘di .Sesimizi duymadı, o reklam panolarının yerini değiştirmedi. Şehit yakını kimliğimle Köşe yazımda şu ifadelere yer vermiştim:

” Belli ki Samsun Büyükşehir Belediyesi meydanı boş bulmuş istediği reklam panosunu istediği yere koyabiliyor. Şehit ismini kapatan o reklam panolarını içimize sindirmemiz mümkün değil. Göz göre göre yapılan bu duyarsızlığı herkesin gördüğü ama kimsenin de ses çıkarmadığı acı bir gerçek. Şehit Astsubay İlhan Hamlı’nın ağabeyi ve annesi olarak Samsun Büyükşehirden talebimiz açık ve net reklam panolarını ,Samsun Şehit İlhan Hamlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yazısını 56’lar mevkiinden görünecek bir yere kaldırmasıdır. Okulun ismi şehit ismi olmasa bile okulu görünmez yapacak şekilde  bu kadar okulun dibine reklam panolarıyla girmeye Büyükşehir Belediyesi olsa  bile kimsenin hakkı yok. Şehit İlhan Hamlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, okulun ön yüzünü Büyükşehir Belediyesinin reklam panolarıyla kapatmasına neden ses çıkarmıyor bunu da bilmiyoruz. Ama biz bu okula ismini veren şehidin yakınları olarak gerçekten çok rahatsız ve üzgünüz. Birileri artık şehit yakınlarının hassasiyetini anlasın istiyoruz. Ama nafile. Herkes şehitlerimiz başımızın tacı diyor ama herkes aynı duyarlılıkta davranmıyor .”  
   Tüm bunları üstelik şehit yakını duyarlılığımla yazdım ve talep ettim. Yer yerinden oynamadı . Zaten böyle bir beklentimizde yoktu. Samsun Büyükşehir Belediyesinden bir açıklama dahi yapılmadı.  Şehit İlhan Hamlı isminin önünü açmak için kimse harekete geçmedi. Buna okul yönetimi de dahil. Bugüne kadar Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından o ( 3 adet )reklam panoları için hiçbir işlem yapılmadı. O reklam panoları kullanılarak para kazanmaya devam eden ticari bir anlayış var. Özet olarak  Samsun Büyükşehir Belediyesine ait o (3 adet) reklam panoları Şehit İlhan Hamlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (şehit) ismini İstiklal Caddesi 56’lar mevkiinden yaya ya da araçlarıyla  gelenler ,geçenler için hala   görünmez yapmaya devam ediyor. Sadece (İstasyon Mh.)İstiklal Caddesinde Şehit İlhan Hamlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin  ana giriş kapısının  önünü ve okulun ismini kapatan ve görünmez yapan  yerdeki o reklam panolarının bulunduğu alanda kaydırılmasını ya da başka bir yere taşınmasını talep etmeye devam ediyoruz.

      Umuyoruz ki, şimdiki Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Halit Doğan şehidimizin ismini taşıyan Şehit İlhan Hamlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ana binasının İstiklal Caddesinden giriş kapısının önündeki o  (3 adet) reklam panolarına daha uygun bir yer bulunmasını sağlar .Bizi üzen ,şehidimizin de kemiklerini sızlatan bu duyarsızlığın bir an önce sona erdirilmesini Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımızdan talep ediyoruz. Şehidimize vefa ve saygı bekliyoruz. Aksi takdirde o reklam panoları şehidimizin sadece ismini görünmez yapmaya  devam etmeyecek, biz şehit yakınlarını üzmeye devam ederken ,şehidimize de vefasızlık yapacaktır. Bu durumun devamına Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Halit Doğan’ın izin vermeyeceğine inanıyoruz ve gereğinin yapılmasını talep ediyoruz. Umarım şehidimiz için çok şey istediğimiz düşünülmez.

                AYHAN HAMLI