Seçim süreci başlarken tüm siyasi partiler, bu seçimlerin farklı olacağını, özellikle çevre ve ses kirliliği konularında duyarlı davranacaklarını söylemişlerdi.

Duvarlara yazı yazmayacaklarını, afiş pankart asmayacaklarını, Devasa posterlerle yüksek katlı binaları çepeçevre kuşatmayacaklarını, Sokaklardaki direkleri bayrak, flama, poster ve afişlerle kirletmeyeceklerini ilan etmişlerdi. Hatta en çevreci kampanyayı biz yürüteceğiz diye de karşılıklı hava atma yarışına girmişlerdi.

Kampanya başladı. Hay başlamaz olaydı. Her şey aynı. Ne direk kaldı, ne duvar. Her gün yeni devasa posterler. Pankartlar.

Hani parti binalarının ve seçim bürolarının ya da stantlarının dışında hiç bir yere bayrak, flama, poster asılmayacaktı.

Hani sokaklarda el ilanları saçılmayacaktı. Hani caddeler temiz, sokaklar sessiz olacaktı. Tüm bunlar yetmemiş gibi birde giydirilmiş arabalarla gezdirilen kirlilik yarışı başlatılmaz mı.

Bir de muhtar adayları var. Aman Allah'ım. Ne cam bıraktılar, ne vitrin ne de duvar. Küçük büyük, ölçülü ölçüsüz posterleriyle her mahallede, her sokakta çevreyi kirletme yarışına girdiler. Ne ölçü tanıyorlar, ne uyarılara kulak asıyorlar. Apartman kutuları her gün dolduruluyor, boşaltılıyor. Okuyan yok, bakan yok. Apartmanların görevlileri, kutuları boşaltmaktan, yerlere dökülenleri toplamaktan, bir de yöneticilerinden azar işitmekten helak olmuş durumdalar.

Türkiye'nin her yerinde parası olanlar billboardları ve raketleri çoktan satın alıp kullanıyorlar. Parası olmayanlar ve hatta olanlar da billboardlar yetmemiş gibi buldukları her yere posterlerini, pankartlarını posterlerini asıyorlar, yapıştırıyorlar.

Gülen, sırıtan, somurtan ya da çok ciddi duran insan resimleri.

Vaatler. Moda deyimle projeler. Yetmedi çılgın projeler. Müjdeler. Çağrılar, duyurular.

Saçma sapan sözlerle uydurukça bestelenmiş güya şarkılar, türküler.

Hepsinin ortak özelliği var mıdır diye sorarsanız yanıtını vereyim ve bitireyim.

Hepsi kirliliği arttırıyor. Özür dilerim ama mide bulandırıyor.

Seçimler yapılacak. Benim de bir oyum var ve oyumu kullanacağım.

Çevreyi kirletmeyene, ses kirlilik yapmayana. En sade, en onurlu kampanya yürütenlere oyumu vereceğim.