Samsun Büyükşehir Belediyesi, “Şehrimi Tanıyorum” projesi kapsamında kırsal mahallelerde yaşayan öğrencileri kent merkezindeki müzelerle buluşturuyor. Öğrenciler Bandırma Gemi Müzesi, Kent Müzesi ve Sadi Tekkesi’ni gezerek hem tarihi öğreniyor hem de şehirlerine aidiyet duygusu geliştiriyor.

Çocuklara Tarihi Bilinç ve Şehir Kültürü Kazandırılıyor

Proje sayesinde kırsaldaki öğrenciler, Samsun’un tarihi ve kültürel zenginliklerini yerinde görerek öğrenme fırsatı buluyor. Uzman rehberler eşliğinde gerçekleştirilen gezilerde çocuklara şehir tarihi, milli mücadele ve kültürel miras hakkında bilgiler aktarılıyor.

Samsun’da Trekking Yapmak İçin Sayısız Nedeniniz Var
Samsun’da Trekking Yapmak İçin Sayısız Nedeniniz Var
İçeriği Görüntüle

“Aidiyet Duygusu Güçleniyor”

Belediye yetkilileri, projenin amacının yalnızca kültürel farkındalık oluşturmak olmadığını, aynı zamanda çocuklarda yaşadıkları şehre karşı bağlılık geliştirmek olduğunu ifade etti. Özellikle şehir merkezine uzak köylerde okuyan öğrenciler için bu geziler büyük anlam taşıyor.

Proje Sürekli Hale Gelecek

“Şehrimi Tanıyorum” projesinin sadece dönemsel değil, uzun vadeli ve sürdürülebilir bir uygulama haline getirilmesi hedefleniyor. İl genelindeki tüm ilçeleri kapsayacak şekilde yaygınlaştırılması planlanıyor.