Dünyanın en büyük organizasyonlarından birisi olan İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları, görkemli bir gösteriyle Yeni Samsun 19 Mayıs Stadyumu'nda açıldı.

Aslında olimpiyattan ziyade, bizdeki heyecan yeni stadyumun dolmuş halini görmek ve o heyecanı yaşamaktı. Karşılaştığım atmosfer, niye yalan söyleyeyim hem kıskandırdı hem de gururlandırdı.
Türkiye'de eşi benzeri sadece Vodafone Park Beşiktaş Stadyumu olan muhteşem mabedimiz, herkesi büyülerken, çok büyük bir dünya organizasyonuyla start alması; Samsunlular olarak bizleri çok mutlu etti. Buna vesile olan Gençlik ve Spor Bakanlığı süresince büyük emekleri olan Akif Çağatay Kılıç'a katkılarından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Zaten açılış konuşmasında şehrine hizmet etmekten duyduğu mutluluğu da dile getirdi. Yine Türkiye'deki bütün stadyumlardan ve projelerden sorumlu olan bir diğer Samsun'un evladı Gençlik ve Spor Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Dursun Türk'e de çok teşekkür etmek lazım. Çünkü hem stadyum için hem de bu dev organizasyon için, günlerdir hatta aylardır çok emekler verdiler.

Ulusal televizyonlarda Samsunumuzun reklamı dönmesi, inanılmaz mutluluk verici. Bütün dünya ülkelerinin Samsun'dan söz etmesi, şehrimiz için gerçekten çok önem arz ediyor.

Yeni stadyum için bu bir başlangıç oldu, Ankaragücü açılış maçımız derken, hemen sonrasında Süper kupa finali için Beşiktaş ve Konyaspor'a ev sahipliği yapacak ardından lig maçlarımız başlayacak. Şimdi diyorum ki, passoligini kırarak protesto etmek isteyen güzel kardeşlerim abilerim, gelin hep birlikte tek yumruk olalım. Stadyum bizim, Samsunspor bizim, kimse sevdasına küsemez. Haaa diyeceksiniz ki biz Samsunspor'a değil yönetime ya da başka bir şeyden kaynaklı protestomuz diyebilirsiniz. Bakın her kesim birileri başkan olsun ister, her kesim kendisinin yakın olduğu birilerinin yönetmesini ister. Bu nedir biliyor musunuz? İşte budur bölünmek, aynı renklere aşık olur aynı sevdanın peşinden koşarız; fakat hiçbir zaman hepimizin olsun diyeceği bir yönetim gelmez. Ne yazık ki bu böyledir, bazen yapılan protesto sadece kendimize ve camiamıza zarar verir. Birilerinin protestosuna eşlik ederken, kendi fikirlerimizi hiçe saymadan düşünerek hareket edelim.
Olimpiyat açılışında havai fişekler atılırken, bu stadyumda acaba ne zaman şampiyonluk yaşarız diye hangimiz hayal kurmadık, elele gönül gönüle olalım, omuz omuza verip ambiyansı yüksek olacak stadyumumuzu rakiplere cehennem edelim. Aksi halde 'O Sene Bu Sene' derken senemizi zehir etmeyelim...

Olimpiyatlarla ilgili son sözüm... Biz Samsunlular misafirper insanlarız, gelenlere hoşgörülü davranıp şehrimiz insanları olarak, misafirler ülkesine dönüş yaptığında Samsun şehri ve insanları güzel anılsın isteriz. Türkiyemiz başta olmak üzere bütün sporculara başarılar diliyorum...