Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) ve İŞKUR arasında girişimciliğin geliştirilmesi ve teşvik edilmesi amacıyla yapılacak olan girişimcilik eğitimi için protokol imzalandı.

SESOB Başkanı Hacı Eyüb Güler, verilecek eğitimlerin Samsun'un işsizlik problemine çözüm olabileceğini söyledi.

GİRİŞİMCİLİĞİ DESTEKLEYECEĞİZ
İşsizliğe çözüm için girişimciliğin desteklenmesi gerektiğini ifade eden SESOB Başkanı Hacı Eyüb Güler, ''Girişimci kişi yeni düşüncelerin yaratılmasını ve yayılmasını hızlandırır, yeni endüstrilerin doğmasına yol açar. İşsizlik sorununa önemli bir çözüm olanağı sunduğu için ekonomik büyümenin de dinamosudur. Geçen yıl yine İŞKUR il müdürlüğü ile protokol yaparak toplamda 150 kişiye girişimcilik eğitimleri verdik. Bu yıl da taleplerin yoğun olması nedeniyle girişimcilik eğitimlerine devam etme kararı aldık. İŞKUR ile imzalayacağımız yeni protokol ile Mart ve nisan aylarında toplam 50 kişiye eğitim verilecek'' diye konuştu.

YÜZDE 70'İ ESNAF VE SANATKAR
SESOB'un hem iş verene hem de çalışana desteklerinin arttığını kaydeden İŞKUR İl Müdürü Hasan Kılıçaslan ise, ''İşletmelerin hayatını zor ikame ettiği bir dönemdeyiz. Mutlaka devlet teşviklerini araştırmalılar. Biz girişimcilik eğitimlerini elimizden geldiği kadar vermeye çalışıyoruz. Ancak vatandaşta bir bilinçsizlik var. Yapacağı işle ilgili hiçbir araştırma yapmıyor. Açılandan çok kapanan işletme olduğunu görüyoruz. Tecrübesizlik ve bilgisizlik olduğu için biz bu kursları veriyoruz. İnsanlar işletme açacaklarında, sanki para elden dağıtılacak sanıyorlar, böyle bir şey yok. Burada devletin verdiği yalnızca destek'' ifadelerini kullandı.

YENİ BİNA MÜJDESİ
İŞKUR ile imzalanan protokolün ardından SESOB Başkanı Güler, Madeni Sanatkarlar Odası'nın Gülsan Sanayi Sitesi içerisinde bulunan arsasının, oda yönetim kurulu tarafından yeni bina yapımı için birliğe hibe edildiğini söyledi. Güler, ''Başkanımız Uğur Tüfekçi'ye çok teşekkür ediyorum. Biz her zaman daha iyisini yapmaya çalıştık. Yeni binamızda daha güzel hizmetler vereceğiz'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından başkanlar birbirine hediye verirken sonra kutlama pastası kesildi.

Zerrin SOMUNCU