Popüler köpek coin Shiba Inu son zamanlarda dikkat çeken bir fiyat hareketliliğine sahne oluyor. Gündemden düşmeyen meme coin, en büyük rakibi Dogecoin (DOGE) ile başa baş rekabet ederek heyecan yaratıyor. Yıla 0,000010 doların altında başlayan ve yüzde 450’den fazla artış yaşayarak Şubat ortasında yıllık zirvesi olan 0,000045 dolara ulaşan SHIB, token sahiplerini soluksuz bırakıyor.

CoinMarketCap verilerine göre bu yazı yazıldığı saat itibarıyla 0,00002604 dolardan işlem gören SHIB, konsolidasyon döneminin ardından bir sonraki potansiyel fiyat hareketine hazır gibi görünüyor.

SHIB’deki yükseliş son 1 ayda yüzde 4,90 civarında gerçekleşirken son 7 günlük hareketlilik yüzde 2,72 dolar artış olarak karşımıza çıkıyor. Son 24 saat içerisinde ise yüzde 2’ye yakın artan SHIB, 1 dolar olacak mı sorularının sorulmasına yol açıyor.

Changelly platformu analistleri, SHIB’in Haziran ayında en düşük 0,0000246 dolar ve en yüksek 0,0000320 dolar seviyelerinden işlem görmesini bekliyor. Uzmanlar, ortalama işlem fiyatının ise 0,0000283 dolar olacağını öngörüyor. Diğer bir deyişle uzmanların Haziran ayında ya da yakın gelecekte SHIB’in 1 dolar olması gibi bir öngörüsü bulunmuyor.

Mevcut piyasa koşullarına göre SHIB’in Haziran ayında 0,0001 dolar olma ihtimali bile oldukça uzak görünüyor. SHIB alternatifi arayışındaki meme coin tutkunları, kripto arenasına yeni katılan bir köpek coin olan PlayDoge’nin 100x yapma potansiyeli sebebiyle ön satış etkinliğine yoğun ilgi gösteriyor.

PlayDoge İlk Günde 1 Milyon Dolara Dayandı

Mobil tabanlı Oyna-Kazan (P2E) projesi PlayDoge, Shiba Inu alternatifi arayan köpek coin tutkunu yatırımcıların dikkatini çekiyor. İndirimli fiyatlardan PlayDoge token satın almak isteyen yatırımcılar için düzenlenen ön satış, ilk gününde 1 milyon dolara yakın fon toplayarak analistlerin radarına giriyor.

PLAY sembolü ile geliştirilen BNB Akıllı Zinciri tabanlı PlayDoge, oynadıkça kazandıran kripto coin projeleri arasında yer alıyor. Hızlı başlayan ön satış, PLAY tokenin 100x yapma potansiyelinin yüksek olduğu izlenimine yol açıyor.

PlayDoge, 90’ların fenomen oyunu Tamagotchi sanal evcil hayvan konseptini kripto teknolojisine entegre eden mobil bir oyun olarak karşımıza çıkıyor. Katılımcıların PlayDoge sanal evcil hayvanı ile ilgilenmesi, onu zamanında beslemesi, oyun oynatması ve uykuya yatırması gerekiyor.

Oyna-Kazan temalı projede katılımcılar, elde ettikleri başarılar karşılığında projenin native tokeni PLAY kazanabiliyor. Ancak yeterli bakım yapılmazsa evcil hayvan ölüyor ve oyuncunun baştan başlaması gerekiyor.

PlayDoge token, Oyna-Kazan temalı bir BEP-20 tokeni olarak karşımıza çıkıyor. PLAY token, oyun içi işlemler ve premium özelliklere erişim için kullanılıyor. Liderlik tablosu gibi özellikleri de bulunan oyun, üst sıralara yükselen katılımcıları yine PLAY token ile ödüllendiriyor. Ödüller, PlayDoge token satın almış  olan katılımcılara dağıtılıyor.

PlayDoge Token Satın Almak İçin Bilmeniz Gerekenler

PlayDoge tokenin toplamda 9,4 milyar adet token arzı bulunuyor. Tokenlerin yüzde 50’si ön satış etkinliğine, yüzde 20’si topluluk ödüllerine, yüzde 115’i likiditeye, yüzde 20’si pazarlamaya, yüzde 12,5’i proje fonlamaya ve yüzde 6’sı staking mekanizmasına tahsis ediliyor.

PlayDoge ön satış etkinliğinde toplamda 40 aşama bulunuyor. Etkinliğin her aşaması için 117 milyon 500 bin adet token ayrılıyor. İlk aşamada 0,005 dolardan satışa sunulan PlayDoge tokenler, son aşamaya gelindiğinde 0,00539 dolara yükseliyor.

Aşamalı fiyat politikası, erken yatırımcıların borsa listelemeleri öncesinde potansiyel kazanç elde etmesine olanak tanıyor. Staking ile desteklenen projede katılımcılar, mevcut durumda yüzde 6514 oranında APY ve ETH bloğu başına 17,88 PLAY token ödül alma imkanı da buluyor.

Pasif gelir elde etme imkanı sunan staking ödüllerinin, 3 yıla yayılarak şekilde dağıtılması planlanıyor.

Proje ekibi devreye aldığı Refer to Earn yani Öner-Kazan özelliği ile de alkış topluyor. Katılımcılar, tavsiye usulü getirdikleri yatırımcıların yaptığı satın almalar üzerinden ödül kazanıyor. 

Referans bağlantısı ile gelerek projeye yatırım yapan katılımcının yatırdığı miktarın yüzde 5’i büyük ciddi bir oran, referans gösteren katılımcıya ödeniyor. Referans ödüllerinin iki haftada bir ila ayda bir arasında dağıtılması planlanıyor.

PlayDoge Token Nasıl Satın Alınır?

Oynadıkça kazanma imkanı sunan ve Tamagotchi efsanesini kripto ile birleştiren PlayDoge token satın almak isteyen yatırımcılar, aşamalı ön satış etkinliğine erken aşamada dahil olma fırsatı buluyor.

Toplan token arzının yüzde 50’sinin indirimli fiyatlardan satışa sunulduğu ön satış, mevcut olan ilk aşamada gördüğü yoğun ilgiyle ivme kazanıyor. Bu aşamada yatırımcılar, 0,005 dolar ödeyerek 1 PLAY token satın alabiliyor. Projenin tokenomiklerine göre sonraki aşamada token fiyatı 0,00501 dolara yükseliyor.

Shiba Inu alternatifi projeler arasında yer alan ve 100x yapacak köpek coin projeleri listesine aday gösterilen PlayDoge token satın almak isteyen kripto meraklıları, BNB, USDT, ETH ve kart işlemleri kullanarak indirimli ön satış etkinliğine katılabiliyor. PlayDoge token talebinin, ön satış bittikten sonra BNB Zinciri üzerinden yapılması planlanıyor.