Sinop’ta 15-22 Nisan Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Hamsilos Tabiat Parkı ve Sarıkum Tabiatı Koruma Alanı’nda doğa yürüyüşü gerçekleştirildi.

Etkinlik kapsamında ilk olarak Sarıkum Tabiatı Koruma Alanı’nda öğrencilere alan hakkında bilgi verildi. Eğitim merkezinde, biyolojik çeşitlilik ve biyolojik kaçakçılığın önemi, Sinop’un endemik ve hassas canlı türleri ve yaban hayvanlarına ait bilgileri içeren sunum yapıldı. Ardından öğrencilerle birlikte, deniz, kumul, göl, sulak alan ve orman ekosistemleri gibi pek çok ekosistemi bir arada bulunduran, zengin biyoçeşitliliğe ve kaynak değerlerine sahip “Sinop-Sarıkum Tabiatı Koruma Alanı” gezildi. Gezide özellikle yaban hayatı fotokapan görüntüleri ile yaban hayvanı tahnitleri büyük ilgi gördü. Etkinlik Hamsilos Tabiat Parkı gezisi ile devam etti.

Sinop’ta en donanımlı ve en hızlı yangın ekibi yarışması Sinop’ta en donanımlı ve en hızlı yangın ekibi yarışması

Etkinliğe, Vali Yardımcısı Ali Osman Bulat, Kültür ve Turizm İl Müdürü Fatih Güzel, Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü görevlileri, Sinop Üniversitesi Turizm Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: iha