Kolay kurulmadı Cumhuriyetimiz. Kolay gelinmedi Cumhuriyetimizin 100.yılına… Büyük bir mücadelenin, büyük bir inancın ,ölümsüz bir önderin dünyayı imrendiren ,herkesi kıskandıran ,toplumun her kesimini kucaklayan gerçek bir dünya liderinin Atatürk’ün bu coğrafyadaki en büyük  eseridir Cumhuriyet.

20221029_103345c.jpg

20221029_104023C.jpg

Yoktan, yoksulluktan ,tükenmişlikten var olmuş, küllerinden yeniden daha canlı ve özgür  dirilmiş, Türk Milletinin sırtını dayadığı en önemli güç ve  kuvvet Cumhuriyetimizdir. Bulunduğumuz bu sıkıntılı coğrafyadan etrafımıza bir kuş bakışı baktığımızda gördüğümüz en güzel  fotoğraf bizim Cumhuriyetimizdir. Onun sunduğu herşey insan ve toplum odaklı olup, ezmeyen, zulmetmeyen tüm değerleri en samimi duygularla kucaklayan, karanlığı tümden reddeden ,özgürlükçü ,bağımsız ve barışık çağdaş bir çizgide daima ileriye gitmektir. Ulu önder Atatürk’ün  Türk Milletine armağanı olan Cumhuriyetimizin sonsuza dek bu coğrafyada yaşaması ve tüm dünyada varlığını göstermesi  için kıymetini gerçek anlamda  bilmek zorundayız.  Çünkü Cumhuriyet bu sıkıntılı coğrafyada umudun ve özgürlüğün adıdır… Cumhuriyet; Okuldur, fabrikadır, sanayidir, teknolojidir,bilimdir,bilim insanıdır,özgür düşüncedir,kadına söz hakkıdır,kimsesizlerin kimsesidir,ilim irfandır ,kültürdür, çağın gerisinde kalmamaktır… Cumhuriyetimiz en başta ülkesini ve milletini seven gençlere emanettir. Cumhuriyetimiz sıradan bir emanet değildir. Cumhuriyetimiz ilelebet gururla yaşatılacak nesilden nesile devredilecek kalıcı bir emanettir.Bu yüzden nice kahramanlar bu Cumhuriyet için canını feda etti. Tam bir asırdır  Cumhuriyetimizi yaşatıyoruz ,sonsuza dek yaşatmaya da hep birlikte devam edeceğiz. İlelebet umutla nice yüzyıllara birlikte ilerleyeceğiz. Neden Cumhuriyetimizi sonsuza dek yaşatacağız? Çünkü Cumhuriyetimiz özgür ve bağımsız Türk Milletinin varlığı için gerçek ve sağlam bir güvencedir. Eğer bir asır sonrada bir ve beraber bu coğrafyada Türkiye Cumhuriyeti isek ,bugün Cumhuriyetimizin 100.yılını kutluyorsak bunun nedeni temelleri sağlam atılmış olan bu Cumhuriyetimizdir. Biz bunun ne kadar farkındayız bunu bilmiyoruz. Gerçekten bilmiyoruz ,bunu niye söylüyorum ,hala bu Cumhuriyetin nimetlerini en üst limitte kullanıp düşmanlık yapanlar var. Onlara da yazıklar olsun diyoruz. Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmaya, şanlı al bayrağımıza  evladım diye sarılan şehitlerimizin annelerini üzmeye hiçbir zaman hakları yok.

     Cumhuriyetimize hangi kini yüreğinde kim beslerse beslesin, kendi kanındaki zehir ile kendisini zehirleyecektir. Çünkü Cumhuriyetimiz tüm karanlıkları aydınlatan kudretli bir güneştir. Önüne çıkan tüm engelleri yıkarak sonsuza dek yaşasın Cumhuriyetimiz. Yaşasın Cumhuriyetimiz . Türkiye’m nice 100 yıllara Cumhuriyetimizle. Yaşımız kaç olursa olsun hepimiz Cumhuriyet çocukları, Cumhuriyet gençleriyiz. Cumhuriyetimizi kuranlara  Yüce Türk Milletine armağan edenlere çok minnettarız. “Cumhuriyet ; fikri hür, vicdanı hür , irfanı hür , nesiller ister.” Diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetin yolunda sonsuza dek yürümeye devam edeceğiz. Sonsuza dek yaşasın Cumhuriyetimiz… 1923’de kurulan 2023’de 100.yaşına tanık olduğumuz Cumhuriyetimiz özgür ve bağımsız Türkiyemizle nice 100. yılların olsun. Sen milletinle çok yaşa Cumhuriyetimiz.

                                                                     AYHAN HAMLI SAMSUN