Resulleri postacı gibi gören zihniyetin ürünü olarak 'SÜNNETSİZ' BİR İslam algısı oluşturulmaya çalışılmaktadır. Bu, bir nevi İslamı Yahudileştirmek ya da Hristiyanlaştırmaktır.

Sünnet, Peygamberimizin şahsında İslamın ve İslami hayatın somutlaşması, modellenmesi ve yaşayan canlı örneğidir.

Şimdi de dünkü yazımızın devamı olarak Sünnetin koymuş olduğu hükümlerden sırayı takip ederek örnekler vermeye devam ediyoruz:

13-Çocuk ve delinin kadın boşama ehliyetinin olmaması. 14- Bir kimsenin ancak kendi kölesinini azat edebileceği. 15-Kur'an-ı Kerim'de, ' hırsızın elinin kesileceği emri var ama miktarını ve çalanın durumunu/ şartlarını sünnet belirlemiştir. 16- Bir kimse aile fertlerini mağdur edecek şekilde malının tamamını vakfedemeyeceği. 17- Tartılan ve ölçülen mallardan aynı cinsler birbirlerine fazla olarak faiz olacağını sünnet belirlemiştir. 18- Selem akdi(peşin para ile veresiye mal satmak) hem Kur'an ve hem de sünnetle meşru kılınmıştır. 19- Kefalet kurumu ve nitelikleri de sünnetle belirlenmiştir. 20- Zina suçunda yalnız erkeklerin şahitliğinin kabul edilmesi. 21- Hibe ve uygulanış biçimi. 22- Hayvan kesimi ve etlerinin yenmesinin düzenlenmesi. 23- Altın ve gümüş kaptan yemek yemenin yasaklığı(tabiiki Hanefilere göre). 24- Ölenin vasiyetinin malının üçte birinden yerine getirme zorunluluğu.

Bu ve buna benzer örneklere baktığımızda sünnetin( Peygamber(sav)'in söz, eylem ve takrirlerinin) olmadığı bir yerde ne Kur'an-ı Kerim anlaşılır ve ne de yaşanır.

Sünneti dışlamak ya da önemsememek, onun İslam dininin ikinci önemli kaynağının olmadığını kabul etmektir.

Sünneti dışlamak Peygamber(SAV)'in teşri yetkisini kabul etmemektir. Bunun mümkün olmadığını ve olamayacağını daha önceki yazılarımızda belirtmiştik.

Şimdi bulunduğumuz nokta dua noktası ve vaktidir.

Yazımızı merhum Akif'in dizeleriyle bitirelim:

On dört asır evvel yine bir böyle geceydi / Kumdan ayın on dördü bir öksüz çıkıverdi
Lakin o ne hüsrandı ki hissetmedi gözler / Halbuki kaç bin senedir bekleşmedelerdi.

Sırtlanları geçmişti beşer yırtıcılıkta / Dişsiz mi bir insan onu kardeşleri yerdi
Fevza bütün afakını sarmıştı zeminin / Salgındı bugün Şark'ı yıkan tefrika derdi.

Dünya neye sahipse onun vergisidir hep / Medyun O'na cemiyeti medyun O'na ferdi
Medyundur o masuma bütün bir beşeriyyet / YA RAB! BİZİ MAHŞERDE BU İKRAR İLE HAŞRET!
SALAT VE SELAM O'NA OLSUN DUASIYLA…