ÜZÜLDÜĞÜMÜZ NOKTA SAHİPSİZLİK

Samsun Gençlik Spor Kulübü (GSK), Bayanlar Süper Gençler Hentbol Ligi'nde Türkiye ikincisi olarak, Samsun'un gururu oldu. Üç bölümden oluşan ligde oynadığı 12 maçta 23 puan toplayan Kuzeyin Perileri, sadece kendi altyapısından yetiştirdiği Samsunlu sporcularla tarih yazdı. Süper Gençler Ligi'nde amaçlarına ulaştıklarını belirten Antrenör Mustafa Öz, "Bizim hedefimiz milli takımlara yeni yetenekler kazandırmak. Doğru yolda ilerliyoruz. Alttan gelen sporcularımızla yıldızlar ve küçüklerde şampiyonluk istiyoruz. A takımımız Süper Lig'den düştü ama ligde 10 yabancı ile ligde yer alan ve 3 milyon harcayan takımlara karşı, sadece Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Güven Özyurt ve iddaa gelirleriyle mücadele ettik. Samsun'dan destek bekledik. Üzüldüğümüz tek nokta bu desteğin gelmemesi." diye konuştu.

ŞAMPİYONLUKTAN BÜYÜK BAŞARI

Yoğun maç temposu nedeniyle şampiyonluğu kaçırdıklarını dile getiren yardımcı antrenör Engin Uçarlı, "Süper Lig, Türkiye Kupası, Süper Gençler Ligi ve okul sporlarında oynayan sporcularımızın başarısı, şampiyonluk kadar değerli. Başarının ne olduğunu sorgulamak gerek. Sponsorlar eşliğinde yüksek paralarla yabancı oyuncuları transfer edip, sadece Türkiye şampiyonluğu elde eden kulüpler başarılı sayılıyor. Tamamen kendi altyapı sporcularımızlar imkansızlıklar içinde derece elde etmek, bence daha büyük başarıdır. Bize verilecek destekle Samsun'u, hentbolun lokomotif illerinden birini yapacağımıza inanıyorum." diye konuştu.



KAPTANLARDAN DESTEK İSTEDİ

GSK Kaptanı Şeyda Yolaçan ve U17 Kız Hentbol Milli Takımı Kaptanı Beyza Karaçam, çok yetenekli oyuncu topluğu ile aynı takımda oynamanın gururunu yaşadıklarını belirterek, Samsun'un hentbolda başarı çıtasının yükselmesi için gençlere destek vermeye çağırdı.

Tugay BAŞSAN