Sınırda yaşanan çatışmalar ve Türkiye sınırlarının içine düşen roketler bitmek bilmiyor. Bugün öğlen saatlerinde Suriye'den ateşlenen roket Kilis'te can aldı.

Yavuz Sultan Selim mahallesi, Mehmet Geçik Ortaokulu yakınlarında bulunan boş bir araziye düşen roket, arazide çobanlık yapan Suriyeli Kamil Cerruh (40) ve henüz ortaokul öğrencisi olan Mehmet Sarıbuğday'ın (14) yaralanmasına neden oldu. İlk müdahalelerin ardından hızlı bir şekilde hastaneye sevk edilen yaralılardan Kamil Cerruh kurtarılamadı.

ÖĞRENCİLER TAHLİYE EDİLDİ

Okullarının yanına roket düşmesi ile büyük şaşkınlığı ve korkuya kapılan öğrenciler ise hızlı bir şekilde tahliye edilerek güvenli bir bölgeye götürüldü.

1 SAAT ÖNCE 2 ROKET DAHA DÜŞMÜŞTÜ

Kamil Cerruh'un hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan ve henüz 14 yaşındaki Mehmet Sarıbuğday'ın yaralanmasına neden olan olaydan 1 saat önce de Suriye'den ateşlenen roketler Kilis'e düşmüştü. Ateşlenen roketlerden bir tanesi Kilis Devlet Hastanesi oksijen deposuna isabet ederken, diğeri ise zeytin bahçesine isabet etmişi. Oksijen deposuna isabet eden roketin can kaybına neden olmaması ve büyük bir patlamaya neden olmaması ise olası bir faciayı önledi.

HATAY YAYLADAĞI'NA DA TOP MERMİSİ DÜŞTÜ

Kilis'e 1 saat arayla 3 roket düşmesinin ardından, Hatay'ın Yayladağı bölgesinde bulunan Topraktutan Hudut Karakolu yakınlarına da top mermisi düştü. Düşen top mermisinin Suriye rejiminin kontrol ettiği bölgeden geldiği anlaşılırken, merminin ateşlendiği düşünülen bölgelere misliyle karşılık verildi.

GÜNCEL:

KİLİS'TE 4. ROKET KENT MERKEZİNE DÜŞTÜ, YARALILAR VAR

Edinilen bilgiye göre, Suriye tarafından ateşlenen dördüncü roket Kilis kent merkezine düştü. Olay yerine çok sayıda polis, itfaiye, kurtarma ve sağlık ekipleri sevk edilirken, ilk belirlemelere göre yaralıların olduğu bildirildi.

Bölgede geniş güvenlik tedbirleri alındı.

GÜNCEL:

KİLİS'E 5. ROKET DÜŞTÜ, TOPLAM 3 ÖLÜ, 9 YARALI

Suriye tarafından 5. roket de Kilis'e düştü. Toplamda 3 kişi hayatını kaybederken, 9 kişi ise yaralandı. Katyuşa roketatar mermisi olarak bilinen ve IŞİD bölgesinden ateşlenen roketin, bir apartmanın terasına düştüğü ifade ediliyor. Terasta bulunan 1 kişi hayatını kaybederken, 4 kişi ise yaralandı.

GÜNCEL:

Kilis Valiliği'nden yapılan açıklamada Suriye'den atılan roketler nedeniyle 4 kişinin hayatını kaybettiği, 6 kişinin de yaralandığı açıklandı.