CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, il yönetim kurulu üyeleri Mustafa Güngör, Filiz Öztopal ve Hatice Özer'le, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Bölge Temsilcisi Fahrettin Çankaya'yı ziyaret etti.

GİTTİKÇE GERİCİLEŞİYOR


Konfederasyonun adındaki "devrimci" kelimesinin son derece önem taşıdığını belirten Akcagöz, "Bu kavram, tarihsel dönemler içinde bir çok bedel ödemenin de karşılığı olmuş. Devrimci olduğu için, aydınlık yarınlardan yana olduğu için insanlar öldürülmüş, katledilmiş. Bugün, gittikçe gericileşen bir Türkiye'de yaşıyorsak, yaşamaya mecbur bırakılıyorsak, düşünen, üreten, sorgulayan insanların baskılar sonucu sindirilmesi, bu süreci hızlandırmıştır. Şimdi, tam da istedikleri gibi; susan, söylemeyen, tepki göstermeyen bir nesil arzuladıkları açık. Herşeye rağmen, gelecek güzel günleri, aydınlık güzel günlere inanan ve içindeki devrimci heyecanı hiç tüketmemiş insanlar kuracaktır" diye konuştu.

CHP'NİN VARLIĞI ÖNEMLİ
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Fahrettin Çankaya ise şunları söyledi: "Geçmişte yapılan yanlışlardan ders almak gerekiyor. Bu, geleceği yeniden inşa etmek için önemli. Bu anlamda Cumhuriyet Halk Partisi'nin varlığı da bizim için önemli."