Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta TBMM Genel Kurulu'nda kadro verilmeyen taşeron işçilerin mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğini söyledi.

DESTEKLİYORUZ

Taşerona kadro verilmesinin güzel bir düzenleme olduğunu ve kadro verilmesini desteklediklerini kaydeden Usta, "Ancak işi yarım bırakmamak lazım. Neredeyse 1 milyona yakın insana bu kadroyu verirken, bunu mutlak suretle hak etmiş olan ancak KHK'deki belki ufak bir maddeden dolayı bu hakkı alamayan bir kısım vatandaşımız var. KİT'lerin hiçbirisi kapsama alınmadı ama bu kuruluşlarda çalışan 50 bin kişi var.
Sosyal yardımlaşma vakıflarında çalışan 10 bin kişi bulunuyor. Sosyal yardımlaşma vakıfları ciddi bir iş görüyor. Kullandıkları kaynak kamu kaynağı, yaptıkları iş aslında bir kamu görevi. İşe alınırken bir memurda aranan şartların hepsi aranıyor, sınavla giriliyor, lisans mezunu olma şartı aranıyor yani tamamen bir memuriyete giriş şartlarını da taşıyor bu arkadaşlar fakat bunlar bu kapsamda değerlendirilmiyor, bunlara da kadro verilmedi.' dedi.

YENİ KHK GELMELİ

Bütün mağduriyetlerin önüne geçilmesi gerektiğini söyleyen Usta, "Kadroya geçirilme şartlarından bir tanesi 4 Aralık 2017 tarihi itibarıyla taşeronda çalışıyor olmaktır. O gün işe başlamış olsa dahi bu arkadaşlarımıza kadro veriliyor. Bundan bir şikayetimiz yok. Ancak diyelim ki bir gün önce işten çıkarılmış olan, belki on yıldır bir kurumda çalışıyor olan kişilere de, çalışanlara da kadro verilmesi bir zarurettir; bunun verilmemesi hiçbir şekilde hakkaniyete uygun düşmeyecektir. Bu konuda da hükümetin tedbir alması gerekiyor.
En önemli şey de adalettir, adaletten ayrılmamak lazım. Tekrar bir KHK olur, kanun olur, her ne olacaksa artık, veya idarelere bu konuyla ilgili bir onay vererek, daha üstten yapılacak bir işlemle mağduriyetler giderilmeli' diye konuştu.