Uykulu araç kullanmak ölümcül sonuçlara yol açabilir , bu nedenle Tesla, arabanın uyukladığını düşünmesi durumunda sürücüleri uyaracak bir Sürücü Uyuşukluk Uyarısı sunuyor.

Uyarı sistemi, araç Otopilot devre dışıyken minimum 10 dakika boyunca 60 km/saatin üzerinde hareket ettiğinde devreye girer. Tesla, "Kartlar alanındaki dokunmatik ekranda bir uyarı görüntüleniyor ve bir uyarı sesi duyuluyor" diyor.

Rolls-Royce Spectre İlk kez Elektrikli Orak Türkiye'de! Rolls-Royce Spectre İlk kez Elektrikli Orak Türkiye'de!

Uyanıklığınıza güveniyorsanız Kontroller > Güvenlik > Sürücü Uyuşukluk Uyarısı bölümüne giderek bu özelliği kapatabilirsiniz . Ancak araç her çalıştırıldığında yeniden etkinleşecektir, dolayısıyla bu aslında kalıcı bir özelliktir.

Electrek'in belirttiği gibi sistem, Otopilot kullanırken insanların ellerinin direksiyonda olmasını sağlamak için Tesla'nın 2021'de arabalara eklemeye başladığı kabin içi kameralardan yararlanıyor. Bu yılın başlarında Green olarak bilinen Tesla hacker'ı, otomobil üreticisinin esneme ve göz kırpma gibi şeyleri izlediğini de ortaya çıkardı .

Eğer bunu göremiyorsanız Electrek, uyarının şu anda Kuzey Amerika'daki kullanım kılavuzunda değil, yalnızca Avrupa kullanım kılavuzunda göründüğünü belirtiyor.

Tesla bu teknolojiyi deneyen ilk kişi değil. Mercedes-Benz'de yıllardır Dikkat Yardımı bulunurken Kia , Honda , Hyundai ve diğerlerinde de benzer uyarı sistemleri bulunuyor.

Editör: Ismail Usta