Onlarca yıldır SUV dünyasında bir dev olan ünlü Toyota Land Cruiser, geleceğe keskin bir dönüş yaptı. Yaklaşan Tokyo Otomobil Fuarı'nda büyük bir tanıtım yapması planlanan Toyota, Land Cruiser Se adlı elektrikle güçlendirilmiş Land Cruiser'a bir ön bakış sundu. Bu sadece eski canavarın elektrikli bir versiyonu değil; tamamen farklı bir canavar.

Land Cruiser'ın her zaman bilinen sağlam ve faydacı havası artık geride kaldı. Yeni model, elektrikli lüks SUV hareketinin bir parçası gibi görünüyor. Şık tasarımı, önceki modellerin kutulu çekiciliğinden uzaklaşarak aerodinamik verimliliği vurguluyor. Dikkat çekici, açılı kaporta, eğimli tavan çizgisi ve derinlemesine şekillendirilmiş yan kısımlar onu öne çıkarıyor. Dahası, ince hatlı ışık çubukları, arka görüş kameraları ve düşük profilli lastikler gibi unsurlar, Toyota'nın bu modelle üst düzey pazarı hedeflediğini pek de incelikli bir şekilde ortaya koymuyor.

Land Cruiser Se, boyutsal olarak 5.150 mm uzunluğa, 1.990 mm genişliğe ve 1.705 mm yüksekliğe sahip. Boyutlar, günümüzün ABD ve Orta Doğu'da popüler olan tam boyutlu Land Cruiser modelleriyle yakından uyumludur ve Cadillac Escalade IQ'nun boyut bölümünde üstün olmasına rağmen Avrupalı ​​EV rakipleri olan Mercedes EQS SUV ve BMW iX'inkini geride bırakmaktadır. .

Seat Leon Severlerini Mutlu Edecek Haber Geldi Yeni Tasarımı ve Güçlü Motorlar Yollara Dönüyor! Seat Leon Severlerini Mutlu Edecek Haber Geldi Yeni Tasarımı ve Güçlü Motorlar Yollara Dönüyor!

584sa 1117bbe92d

Toyota'nın bu modelle ilgili ipuçları merak uyandırıyor. Land Cruiser Se, yedi koltuklu kapasitesinin yanı sıra kentsel arazilerde sessiz ve konforlu sürüşü vurguluyor ve bu elektrikli SUV'un zorlu arazi maceralarından çok şehir manzaraları için üretildiğini açıkça ortaya koyuyor. Toyota, yeni monokok tasarım özelliğinin SUV'ye "son derece duyarlı yol tutuşu" kazandıracağını iddia ediyor. Ancak görünüşte düşük yerden yüksekliği ve şehir odaklı tasarımıyla, bu aracın 'engebeli araziler' versiyonunun, dağlık arazilerden ziyade çukurlarla dolu şehir sokaklarıyla daha uyumlu olmasını bekleyebilirsiniz.

Her zaman gerilimin ustası olan Toyota, güç aktarma organları konusunda çok fazla ayrıntı açıklamadı. Ancak aracın yüksek torklu akülü elektrikli sürüş deneyimini ön plana çıkardılar. Ayrıca gelişmiş lityum iyon teknolojisi sayesinde 999 km'lik potansiyel menzilden de bahsediliyor ki bu eğer doğruysa oyunun kurallarını değiştirecek. Ancak motor numaraları, güç özellikleri veya pil boyutu açısından Toyota bu kartları göğsüne yakın tutuyor.

Buradaki büyük resim Toyota'nın elektrik çağına şaşmaz bir şekilde döndüğünü gösteriyor. Land Cruiser Se'nin yanı sıra FT-Se spor otomobil ve FT-3e crossover'ın benzerleri de var . Sektördeki kaynaklara göre bu araçlar, Toyota'nın 2026'da piyasaya sürülmesi beklenen yeni nesil elektrikli araçlarının habercisi.

Toyota Land Cruiser soyu 70 yaşın üzerindedir. Bu, yetmiş yıllık uyum sağlama, gelişme ve şimdi heyecanlandırma anlamına geliyor. Land Cruiser Se, gelenekten belirgin bir şekilde ayrılışıyla Toyota'nın yeniliğe olan bağlılığının cesur bir kanıtıdır.

1119f9b570

Editör: Ismail Usta