PDY mensuplarınca gerçekleştirilmeye çalışılan darbenin perde arkası tartışılmaktadır.
Türkiye'de yapılmış darbelerin tamamının yabancı eseri olduğunu söyleyen merhum Prof. Dr. Osman Turan şöyle demiştir:
'Son Osmanlı devri yarı aydınları nasıl hürriyet ve Meşrutiyet fikirleri etrafında şaşırtılarak devletin yıkılışında Hıristiyan unsurlar ile birleşmiş ve hürriyet yerine bir tahakküm idaresi kurmuşlarsa, yeni Türkiye'de de bir ilericilik ve medeniyet iddiaları ile milli kültür, ahenk ve mefkuremiz öylece tahribe maruz bırakılmıştır.'Her türlü yeni ve hatta saçma fikirler için çorak Ankara'nın ne kadar müsait olduğunu anlamak için ilk Sovyet Elçilerinden Suriç Yoldaş'ın görüşü çok manalıdır.'
' Filhakika o bir toplantıda ileri sürülen herhangi bir düşüncenin başka bir sohbette derhal karşınıza hararetli taraftarları ile çıktığını belirtirken, bu ham toprakta neler ekilebileceğini meydana kor ve ağır bir istihzada bulunur.'(Turan. Türkiye'de Siyasi Buhranın Kaynakları, S.39 vd.).
PDY'nin tank, tüfek ve uçaklarla başlayan katliamlarının perde arkası yakın bir zamanda ortaya çıkacağından şüphemiz yoktur. Katliamlarla başlayan böyle bir eylemin yerli ve İslami de olması düşünülemez.
Adamı öldür, ondan sonra da verilen suyu çömelerek üç yudumda iç, öyle mi?
Objektif İslami ilkelere değil de telkin ve şartlandırmaya dayalı bir din algısı oluşunca da böyle olur.
Yaratılışının amacını 'kul olmak' olarak değil de devleti ele geçirme olarak algılanırsa işte o zaman sorunlar yumağı ortaya çıkmaya başlar. Bunların da kaynağı yerli olması düşünülemez.
İslama ve Müslümanlara dışardan sokulmuş ve İslami literatürde ' BİDAT' OLARAK NİTELENDİRİLEN DÜŞÜNCELER OLMAKTADIR.
Burada mesleğini bilen sorumlu ilahiyatçılara ihtiyaç vardır. Ama yoktur.
Gerek dini ve gerekse başka fikir / ideoloji adına yapılmış tüm darbeler yabancı kaynaklı olmaktadır.
İkinci Meşrutiyet(1908), 27 Mayıs 1960, 12 Eylül 1980 ve 15 Temmuz 2016 darbelerinin kaynakları dış kaynaklıdır. Aşağılık kompleksine kapılmış aydınlarımız da bunlara ya seyirci ya da kuyruk sallayıcı olur. Ve şimdi de konuşmuyorlar. Selam ve sevgi ile…