Ordu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Murat Küçükoğlu, palyatif bakım ile ciddi hastalığı olan kişilerde başta ağrı olmak üzere stres veren diğer şikayetlerin giderilmesi ve sorunların çözümlenmesi amaçladıklarını belirtti. Küçükoğlu, 'Merkezlerimizde sıklıkla terminal dönem kanser hastaları, terminal dönem olmasa dahi kronik ağrısı olan kanser hastaları, beslenme yetersizliği olan hastalar, akut problemi olmayan KOAH hastaları, Nörolojik hastalıklar, ALS, MS, Parkinson hastalığı olan bakım hastaları, Trakeostomisi ya da PEG'i değişecek ya da kapatılacak hastalar, basınç yarası açılmış hastalara hizmet veriyoruz' dedi.

Verilen hizmetlerin aynı zamanda hasta yakınlarını da kapsadığını belirten Küçükoğlu, bir taraftan hastanın şikayetleri giderilmeye çalışılırken, diğer taraftan hasta ve yakınlarının karşılaşabileceği sosyal ve psikolojik diğer kaygılar ve sorunların topluca değerlendirilerek çözüm üretilmeye çalışıldığını belirtti.

Küçükoğlu, 'Hastanın beslenme ihtiyacı var ise ya da çok ağrı hissediyor ve yatağa bağımlıysa bu hastaların kendilerine ve ailelerine psikolojik destek sağlıyoruz. Merkezlerimizde uzman hekim, fizyoterapist, psikolog, manevi destek uzmanı, sosyal çalışmacı, diyetisyen, hemşireler ve diğer personel görev yapmaktadır. İhtiyaç halinde diğer uzman hekimler de katkı sağlamaktadır' açıklamasında bulundu.

Küçükoğlu, palyatif bakım hizmetinden yararlanmak isteyen hastaların kendisi veya aile bireyleri tarafından bizzat başvurabileceği gibi aile hekimi veya hastanın takip ve tedavisini yapan müdavi tabibi tarafından da taburcu aşamasında gerekli görüşme ve koordinasyon sağlanmak suretiyle Palyatif Bakım Merkezine yönlendirilebildiğine sözlerine ekledi.