Samsun Haber | Samsun'da Vezirköprü Orman Ürünleri'nin tanıtımı için düzenlenen toplantıda konuşan Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tarkan Baki Bekiroğlu, Türkiye'de ilk 500 sanayi kuruluşun içinde yer aldıklarını hatırlatarak, hedeflerinin üç yıl içinde ilk 100'e girmek olduğunu belirtip, parke sektöründe lider olmak için çalıştıklarını söyledi.



Türkiye'de birçok ilki Samsun'da gerçekleştirdiklerini vurgulayan Bekiroğlu, "Avrupa'da birçok üretici ile rekabet edecek en geniş koleksiyon ve ürün çeşitliliğine de sahibiz. Üretimin yüzde 20'sini yurtdışına ihraç ediyoruz. 49 ülkede pazarımız mevcut. 10 milyon dolarlık ihracat rakamına ulaştık. İhracatta pazar payını daha da genişleteceğiz. Parke dışında dekoratif iç mekan kapıları üretmeye başladık" dedi.

KARADENİZ'DE İLK

Karadeniz'in tek entegre tesisi olan Vezirköprü Orman Ürünleri'nin Ürün Yöneticisi Kaan Balcı da, üretim tesislerinin, yaklaşık 900 kişiye istihdam sağladığını belirterek orman köylüsü, nakliyecisi ve kooperatifleri ile birlikte yaklaşık 5 bin kişiye istihdam sağladıklarının altını çizdi. Turanlar Group'ta bin 700 kişinin çalıştığını bildirdi.

2017'DE YÜZDE 38 BÜYÜME

1953'ten beri sektörde olan Turanlar Group'un 1996 yılında yapılan özelleştirmeyle aldığı Vezirköprü Orman Ürünleri 100 milyon Euro'yu aşan bir öz sermaye yatırımıyla Peli Parquet, Peli DK (Dekoratif Kapılar) ve Peli Paper markalarının üretimini gerçekleştiriyor. Bu tesiste sadece parke olarak yılda 25 milyon metrekare parke üretiliyor. 2017 yılında 2016 yılına göre yüzde 38 büyüme gösterdi.