n

n

n

n

n 1945 Yılında ithalat ve ihracat faaliyetlerinde bulunmak üzere kuruldu.1955 Yılında akümülatör imalatına başladı. Yaptığı yatırımlar ve gösterdiği performans sonucunda Türkiye, Orta Doğu ve Doğu Avrupa’nın en büyük kapasiteli üretim tesisine sahip oldu. Günümüzde yüzde kırklık pay ile ülkemizdeki akü pazarının lideri konumuna ulaştı. Plastik ambalaj malzemeleri üretimi ve demir dışı metal ürünleri üretimine de yönelik yatırımlar yaptı.

n

n

n

n Türkerler ailesinin Mutlu Holdinginden bahsediyorum değerli okurlar.

n

n

n

n Geçen hafta ekonomi çevrelerine düşün haberler “Hollanda kökenli Güney Afrika firması Metair Mutlu Aküyü satın alıyor” şeklindeydi.Toyota Otomotive tedarikçi olarak Güney Afrika’da sektöre giren MetairInvestments geçen yıl da Romanya’da bir akü satın alması ile gündeme gelmişti.

n

n

n

n 2012 Yılında 438 milyon TL ciro yapan firma 41 milyon TL net kâr açıklamış ve İstanbul Sanayi Odası’nın açıkladığı en büyük 500 sanayi kuruluşu sıralamasında 188. sırada yer almıştı.

n

n

n

n Ülkemizin global marka adayları arasında yer alan MUTLU Akü Turquality kapsamındaydı. Ülkemizde üretilen her 100 araçtan 70’inde Mutlu Akü bulunuyor. Toyota, Otokar, Hyundai firmalarının taleplerinin büyük bir bölümünü karşılayan firma Ford, Fiat, Renault, Mercedes, Anadolu Isuzu, Temsa ve Honda firmalarına da tedarikçilik yapıyor.

n

n

n

n Global markalar yaratamıyoruz diye hayıflanıp Turquality projelerine yöneliyorken firmalarımızın bir bir yabancılaşmasına şahit oluyoruz.

n

n

n

n Yaman bir çelişki değil mi bu?...

n

n

n

n Mutlu Akü,Mutlu Plastik ve Provus Bilişim derken 2013 yılında takip edebildiğim kadarıyla;

n

n

n

n “Tatilsepeti.com-Bancroft Yatırıma, Aras Kargo-Austrian Post’a, Sırma Su-Danone’ye, Baymak - BDR Thermea’ya, Yapı Kredi Sigorta –Allianz’a, Flormar - YvesRocher Grubu’na ,Mustafa Nevzat İlaç – Amgen’e , Koton -NemoApparelBV’ye Onur Air - İşadamı MahdiShams’a ,
n ABank - Commercial Bank’a , Hakan Plastik - George Fisher’e” satıldı.

n

n

n

n Ülkemizin en önemli konularından bir tanesi imalat sektöründen çıkarak sanayisizleşmek ve sonucunda orta gelir tuzağına takılıp kalmak iken bu satış işlemlerini nasıl okumalıyız sizce?

n

n

n

n

n

n

n

n Türker ailesinin imalat sanayinden çıkarak gayrimenkul sektörüne yönelecek olması ise ayrıca ele alınması gereken bir alt başlık.

n

n

n

n İmalat sanayindeki firmalarımız sektörden neden çıkmak istiyorlar?

n

n

n

n Küresel rekabet mi, yoksa başka etkenler mi var?

n

n

n

n Bu soruların karşılıklarını bulmak ve çözüme odaklanmak hepimizin görevi.

n

n

n

n Tüm okurlarımızın Kurban Bayramı’nı kutluyor, sağlık ve esenlikler diliyorum.

n

n

n

n Sağlıcakla.

n

n Kadir GÜRKAN

n

n [email protected]

n

n

n

n

n

n

n
order abortion pill abortion pill where can i buy abortion pills