Yeni Otomobil Sahiplerine Müjde! İlk 3 Yıl Muayene Zorunluluğu Kaldırıldı!

Muayene

TÜVTÜRK'ten Yeni Müjdeli Haber!

Türkiye'de trafiğe kayıtlı araç sayısının 25 milyona yaklaşmasıyla birlikte, araç muayenelerinde yaşanan yoğunluk da artmış durumda. Bu sorunun çözümü için çalışmalar yürüten TÜVTÜRK, yeni bir düzenlemeyle yeni araç sahiplerini sevindirdi.

Yeni Araçlarda İlk 3 Yıl Muayene Zorunluluğu Yok!

Artık sıfır kilometre araç alanlar, ilk 3 yıl boyunca araç muayenesi yaptırmak zorunda kalmayacak. Bu sayede hem araç sahipleri zaman ve maddi tasarruf edecek hem de muayene istasyonlarındaki yoğunluk azalacak.

Neden 3 Yıl?

KPSS 2024 Lisans Başvuruları Başladı! KPSS 2024 Başvurusu Nasıl Yapılır? Ne Kadar Ücret Ödemek Gerekir? KPSS 2024 Lisans Başvuruları Başladı! KPSS 2024 Başvurusu Nasıl Yapılır? Ne Kadar Ücret Ödemek Gerekir?

Modern üretim teknikleri ve daha sağlam malzemeler sayesinde günümüzdeki sıfır kilometre araçlar, ilk 3 yıl boyunca herhangi bir kritik arıza riski taşımamaktadır. Bu nedenle, bu araçların muayenesinin 3 yıl sonra yapılmasına karar verilmiştir.

Diğer Yenilikler:

  • Gezici İstasyon Sayısı Artıyor: TÜVTÜRK, daha hızlı ve daha kolay hizmet sunmak için Türkiye'nin 77 ilinde mobil istasyonlar devreye alıyor. Bu sayede, araç sahipleri randevu almadan ve uzun kuyruklarda beklemeden muayene yaptırabiliyor.
  • Egzoz Emisyon Ölçümü Hızlandı: Egzoz emisyon ölçümü işleminin modernleştirilmesiyle birlikte muayene süreçleri kısalıyor ve araçlar daha hızlı bir şekilde muayeneden geçiyor.
  • Randevu Sistemi Geliştiriliyor: Randevu sistemindeki yoğunluğu azaltmak için çalışmalar devam ediyor. Online randevu sistemi daha da geliştiriliyor ve yeni randevu saatleri ekleniyor.

Araç Muayenesi Neden Zorunlu?

Karayolları Trafik Kanunu gereği, trafiğe çıkan her aracın muayeneden geçmesi zorunludur. Bu sayede:

  • Trafikte yer alan herkesin can ve mal güvenliği korunur.
  • Araçların güvenli ve çevreye zarar vermeden kullanılması sağlanır.
  • Olası arızaların önceden tespit edilerek kazaların önüne geçilir.
  • Hava kirliliği azaltılır.

Muayenesi yapılmayan araçlar trafiğe çıkamaz.

TÜVTÜRK'ün yeni düzenlemeleri ile araç muayeneleri daha kolay ve daha hızlı hale geliyor. Yeni araç sahipleri ilk 3 yıl muayeneden muaf olurken, tüm araç sahipleri de mobil istasyonlar ve gelişmiş randevu sistemi sayesinde daha rahat bir şekilde muayene yaptırabiliyor.

Unutmayın! Araç muayenesi, hem sizin hem de diğer sürücülerin güvenliği için önemlidir.

Editör: Arda KERSU