Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu(SAMKON) Genel Başkanı Sezgin Gümüş, yerli-milli otomobilin Samsun'da üretilmesi ile ilgili www.samkon.org.tr ve change.org sitesinden 'Yerli Otomobil Samsun'da Üretilsin' başlığı ile imza kampanyası başlattıklarını duyurdu.

GÜÇBİRLİĞİ ÇAĞRISI

Yerli otomobilin Samsun'da üretilmesi gerektiğini savunan Sezgin Gümüş, yaptığı açıklamada, "Milli otomobilin üretim yerinin Samsun olması gerektiğini daha önce açıklamıştık. Bu çağrımızın ardından şehrimizin ileri gelenleri de açıklamalarda bulunarak bizlerin bu heyecanına ortak oldu. SAMKON olarak kurtaran şehir Samsun'un milli otomobilin üretim yeri olarak kesinlikle doğru bir tercih olacağına inanıyoruz. Bu nedenlerle SAMKON olarak milli otomobilimizin Samsun'da üretilmesi için imza kampanyası başlattık. Bu imza kampanyasınada yurt içi ve yurt dışında yaşayan tüm hemşehrilerimizi destek olmaya çağırıyoruz" dedi.

SAYSİAD'DAN MİLLİ OTOMOBİL ÇAĞRISI

Samsunlu Yöneticiler Sanayiciler ve İşadamları Derneği(SAYSİAD) Başkanı Ayşe Üstünel Dağdelen, milli otomobil üretiminin yapılacağı fabrikanın Samsun'da kurulması için başlatılan kampanyalara destek olunması çağrısı yaptı.

SAYSİAD Başkanı Ayşe Üstünel Dağdelen, milli mücadele kenti Samsun'da milli otomobilin üretilmesinin çok anlamlı olacağını belirterek, bu konuda yatırımcı firmalara seslenerek yatırım için Samsun'u tercih etmelerini istedi.

GURUR VERİCİ

Samsun'un Kurtuluş Savaşı'nda çok önemli bir yeri olduğunu ve milli mücadele kenti olarak anıldığını kaydeden Dağdelen, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde üretim kararı alınan milli otomobilin, milli mücadele kenti meşale şehir Samsun'da yapılması oldukça anlamlı olur. Karadeniz'in başkenti konumunda olan Samsun, kara, deniz, hava ve demir yolu gibi dört ana ulaşım ağına sahip olan nadir şehirlerimizden biri. Milli otomobilimizin böylesi önemli değerlere ve tarihi geçmişe sahip olan Samsun'da üretilecek olması, hepimize gurur verir. Bu nedenlerle, milli otomobilin üretimini üstlenen firmalarımızında yatırım ile ilgili ilk tercihlerinin Samsun olmasından yanayız. SAYSİAD olarak, milli otomobilimizin meşale şehir Samsun'da üretilmesini destekliyoruz" dedi.

ÇAĞI ÖNEMLİ

Milli otomobilin Samsun'da üretilmesi için Havza Organize Sanayi Bölgesi'nde belediye tarafından bedelsiz arsa tahsisinin de gündeme geldiğini vurgulayan Dağdelen, "Milli mücadele kenti Samsun'un, milli otomobilin üretim yeri olarak tercih edilmesi başlatılan projeye de büyük bir anlam katacaktır. Samsun'lu hemşehrilerimizinde bu anlamda milli otomobilin Samsun'da üretilmesi ile ilgili özellikle SAMKON tarafından başlatılan imza kampanyasına ve diğer kampanyalara destek olmasını istiyoruz" diye konuştu.