Futbol giderek zor bir spor haline geliyor ve genç yıldızlar sakatlıklar nedeniyle kariyerlerini tehlikeye atıyor

Futbolda hâlâ oyuncuların sağlığı ve fizyolojisine yönelik bilimsel bir yaklaşım bulunmuyor. Real Madrid gibi en iyi kulüplerde bile sağlık personeli pek yetkin değil; örneğin, uzun süredir Madrid doktoru olan Mihic, oyuncuların "tuhaf çalışma yöntemleri" hakkındaki şikayetleri üzerine kovuldu.

Sorun nedir?

Sorun şu ki, gerçekten yüksek vasıflı doktorlar, "milyonerlerin topuklarına dokunmak" yerine pediatrik beyin cerrahisi veya kansere çare bulma gibi daha önemli şeyler yapmayı tercih ediyor. Aynı zamanda oyuncuların sakatlık sonrası kaliteli bir şekilde iyileşmesi de futbol açısından çok önemlidir.

Genç oyuncuların kullanılması ve hassas vücutlarına yükledikleri stres konusu daha da fazla soruyu gündeme getiriyor. Dünyada insan vücudunun nasıl çalıştığına dair pek çok stereotip var ve futbolda gençlerin üst düzeydeki kullanımına ilişkin hala net kurallar yok. Şu anda insanların kaderinden bahsediyoruz. Bu, 1 win bahis sitesinde ne kadar sıklıkla sansasyonel sonuçlar görmeye başladığımızdan da görülebilir.

Tarih, profesyonel turnuvalarda çok erken sömürülmeleri nedeniyle kariyerleri mahvolmuş yetenekli oyuncuların birçok örneğini biliyor - Ronaldo, Hazard, Robben, Neymar ve diğerleri. Bilimsel çalışmalar genç sporcularda yaralanmalar ile aşırı kullanım arasında doğrudan bir ilişki olduğunu ortaya koyuyor. Ayrıca çocuğun yaşı ve rakiplerin ağırlığı arttıkça ciddi yaralanma riski de artıyor. "Valencia" savunucusunun Tchuameni tarafından ezildiği korkunç olay bunu açıkça gösteriyor.

İstatistikler dayanılmaz - resmi bir maçta sakatlanma riski antrenmana göre 5 kat daha fazla. Bu özellikle gençler için tehlikelidir - daha büyük okul çocuklarının sınıfta birbirlerine zarar verme olasılıkları daha düşüktür, dikkatsizce rakibin bacağına düşmemeleri gerektiğini zaten anlamışlardır.

Genç futbolculardaki yaralanmaların %10 ila %40'ı aşırı kullanımla doğrudan ilişkilidir. Kayıpların %78'i, rekabetin yoğun olduğu bir ortamda moral açısından büyük bir darbe olan zorunlu kapatmalara neden oluyor. 18 yaşındaki oyuncu sık sık oynuyorsa kariyeri yolda demektir.

En iyi oyuncuların hepsi sakatlanıyor

Fiziksel bir canavar olan Rooney bile, Manchester United'daki gençlik maceraları nedeniyle alkol bağımlılığına katkıda bulunan hafif yaralanmalar yaşadı. Robben mucizevi bir şekilde kariyerine Bayern Münih'te yeniden başlamayı başardı. Neymar, 21 yaşındayken Santos formasıyla 140 maça çıktı.

Şu anki dahiler de tehdit altında - Bellingham'da sürekli küçük yaralanmalar oluyor, Gavi zaten çapraz bağlarını yırtmış durumda, Holland ise büyüme atağı nedeniyle dizinden sakatlanıyor. Genç Yamal, Barselona'da Fati'nin kaderini tekrarlayabilir. Durum, büyüyen programla daha da kötüleşiyor - kulüpler arasındaki Dünya Kupası, burada antrenman kampları yerine zorlu resmi maçlar yapılacak.

Medeni bir dünyada gençler için bagaj limitleri uzun zaman önce getirilmişti. Ancak kulübün sahipleri, bugün sonuç almaları halinde sağlıklarından endişe duymuyor. Real Madrid, Bellingham için çılgın paralar ödedi ama 7 yıl sonra Jude'un başına ne geleceği Perez'in umurunda değil. Barcelona'da da Premier Lig'de de durum aynı.

İyileşmeye yönelik tutum da önemlidir. Ronaldo ve Messi, Hazard ve Neymar'dan farklı profesyonel yaşam tarzlarına sahip. Ancak Gerrard, Robben ve diğerleri bile fizyoloji dikkate alınmadan aşırı kullanıldı. Testosteron en yüksek seviyesine 25-30 yaş arası erkeklerde ulaşır; yetişkinlerin ve gençlerin gücü eşit değildir. Çocuklarda çok çalışmanın sırt ve dizlere zarar vermesi gibi, sürekli oyun da genç oyuncuları sakat bırakabilir.

23 yaşındaki Pogba, kariyeri boyunca 200 maça çıktı. Artık Fransız sürücü diskalifiye edilmeden önce arka arkaya 8 kez sakatlandı. Kimse gençlerin hiç oynamaması gerektiğini söylemiyor. Ancak kulüplerin sahip olmadığı ciddi tıbbi denetime ihtiyaçları var. Ödüller ve kârlar uğruna oyuncuların sağlığı feda ediliyor.