Güneş, 3 yıl sürmesi planlanan Endüstriyel Ürün Tasarım Projesi'nin Ekonomi Bakanlığına sunulduğunu kaydederek, 'Proje kapsamında yüksek teknolojik cihaz ve yazılımlar ile katma değerli ürün portföyünü arttırmayı ve ürün kalitesini üst seviyeye çıkarmayı planlıyoruz' şeklinde konuştu.
Bu üç yıl zarfında ihracat rakamlarının mevcut olandan daha yukarılara çıkartılacağının altının çizen Doç. Dr. Güneş, 'Endüstriyel ürünü üretmek için kalifiye mühendis ve elemanlara ihtiyaç var. Yine bu proje kapsamında umarım firmanın da daimi personeli olacak. 3 yıl içerisinde istihdam edeceğimiz personeller olacak. Makine, teçhizat, yazılım konusunda da yine bu proje firmanın mevcut kapasitesini artıracak, mevcut teknolojik altyapı daha da güçlenecek' diye konuştu.


Üretim maliyetini düşürecek proje

TÜBİTAK'a sundukları iki proje ile ilgili özet bilgi de veren Doç. Dr. Mustafa Güneş, şunları kaydetti:


Güneş, yapılan bu çalışmaların üniversite-sanayi işbirliğini slogan olmaktan çıkarıp fiiliyata taşımak adına önemli bir adım olduğunu belirterek, 'Üniversite-Sanayi İşbirliğine önem veren Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tümay'ın destekleri ve sağlamış olduğu sanayi merkezli çalışma ortamı burada bahsi geçen bu ve sonraki projeler adına önem taşımaktadır' dedi.