2019 Yerel seçimleri ilklerle dolu olduğu içindir ki kolay unutulamayacaktır.

Sakin kafa ile bunları irdelemenin gereğine inanıyoruz.

Bu seçimlerin ilkleri arasında yer alan memleketin / vatanın 'BEKA' sorununun tartışılır hale getirilmesidir.

Her ülkenin kendine göre düşmanları vardır ve var olmaya devam edecektir. Bu anlamda düşmanı olmayan devlet yoktur ve olamaz da.

Örneğin;

Fransa ve Almanya, iki AB ülkesidir. Aynı dine inanmakta ve aynı coğrafyayı paylaşmaktadırlar. Ama gel gör ki, birbirlerini yeseler doymazlar. İşte Birinci ve İkinci Dünya Savaşları gözlerimizin önündedir.

Aynı durum Alman ve İngilizler arasında da mevcuttur. Öyle ki, Almanlar(hepsi bilir) zorunlu olmadıkça İngilizce bile konuşmazlar.

Türkiye Müslüman bir ülkedir. Hıristiyanlardan aldığı toprakların tamamı düşmanlık nedenidir. Bu durum, dün böyle idi, bugün ve yarın da böyle olacaktır.

Bizler ders kitaplarımızdan Yunanlıların zulmünü çıkardık ama onlar çocuklarını, 'İstanbul bizimdir, bizim olacaktır ' şarkılarıyla büyütmekten vaz geçmemişlerdir.

Bir ülkenin 'BEKA' sorunu seçimden seçime oy devşirmek için değil, başta eğitim olmak üzere hayatın her alanında güncelleştirilir.

Nüfusunun % 98'inin Müslüman olduğu bir ülkede yaşıyoruz.

Kur'an-ı Kerim, hiçbir şüpheye yer vermeyecek şekilde belirtmektedir ki, Müslüman olmayanlar, Müslümanlar hakkında iyilik düşünmezler. Her zaman küfre döndürmek isterler.

Her millet için var olan 'BEKA' SORUNUİKİ ÇEŞİT OLMAKTADIR:

Bunlardan birincisi potansiyel, diğeri ise aktif durumda olur. Türkiye için ikisinin de bir anda geçerli olduğuna inanıyoruz. Ancak Türkiye bunlara karşı durabiliyorsa 'BEKA' SORUNU olmaz. Eğer bir zafiyet varsa burada her şey feda edilir. Ama bunun yeri ve zamanı, ağlama duvarına çevirdiğimiz miting alanlarının olmamasının gereğine inanıyoruz.

Böyle bir çıkış dolaylı yoldan ve arkadan çevirmeli olarak iktidar partisini , 'vatanı / ülkeyi koruyamama' anlamında suçlamak değil midir? 2004, 2009 ve 2014 yıllarında olmayan bu sorun, nasıl oldu da 2019'da ortaya çıkmıştır?

Bu ve buna benzer suçlamaları oy verdiğim parti için bir tuzak ve istismar kabul ediyorum. Bu ifadenin evirilmeye kesinlikle ihtiyacı vardır. Selam ve sevgi ile…

[email protected]