Hep düşünüyoruz ABD'nin Irak ve Suriye'de ne işi var? Niye milyon dolarlarını bu bölgelerde harcıyor? Niye bu bölgede terör örgütleri cirit atıyor? Niye teröristlere tırlarla silah veriyorlar? ABD bu bölgeyi ve bu bölge insanını çok mu seviyor? Ne dilleri ,ne de dinleri aynı, sınırları, komşulukları yok ,okyanus ötesinden gelip bu bölgeye çörekleniyorlar. Çöreklendikleri hiçbir ülkeye ,hiçbir bölgeye barış ve huzur getirebilmiş değiller. Onların ayak bastıkları her toprak parçasında insanlar birbirlerini boğazlıyor. Çünkü petrol denilen kara altın bütün bunların en önemli sebebidir. Bu yüzden ABD'nin hırsı bitmiyor.

ABD başkanı kim olursa olsun, Beyaz Saraya kim gelirse gelsin ABD'nin petrol sevdası değişmiyor. Ülkemize komşu olan Irak'a ve Suriye'ye petrol sevdası nedeniyle çöreklenen ABD, YPG/PKK hatta DEAŞ gibi terör örgütlerini bu bölgede canlı tutarak ülkemize de ciddi anlamda zarar veriyor. Her şehidimizin temiz kanında ABD'nin kirli parmağı vardır. Çünkü ABD gazı ile bölgemizde terör kudurmaya asker ,polis ve sivil vatandaşlarımızı şehit etmeye devam ediyor. Silahı, doları ,barınacağı yer olmayan terör örgütleri ne kadar ayakta durabilir? Onlara destek, onlara ana kaynak olan ABD gibi sözde müttefiklerimizdir. Türkiye'nin haklı tepkilerine rağmen Türkiye ile dalga geçer gibi açıklamalar yapan ABD yönetimi Suriye'den çıkmak yerine Suriye'ye yerleşmek için kalıcı adımlar atmaya devam ediyor. Doğrusu ABD'nin samimiyetsizliği karşısında Türkiye'nin kararlı adımları Suriye'deki YPG/PKK gibi terör örgütlerinin huzurunu kaçırmaya devam etmektedir. Türkiye Suriye'de gerçekleştirdiği Barış Pınarı Harekatı ile terörle mücadeledeki kararlılığını bir kez daha ortaya koymuştur. Bütün dünyaya sınırımda terör örgütü ve terör koridoru istemiyorum mesajı veren Türkiye ,Suriye'ye ne petrol nede toprak için girmemiştir. Türkiye'nin ne kimsenin petrolünde, ne de toprağında gözü yoktur. Türkiye'nin derdi ülkemizdeki Suriyeli mültecilerin ülkelerine güvenli ortamda dönüşlerini sağlamak ve Suriye sınırımızdaki YPG /PKK terör örgütünü bölgemizden kazımaktır. Bunun içinde Türkiye askeri ve ekonomik anlamda büyük fedakarlıklarda bulunmaktadır. ABD gibi müttefiklerimizin fedakarlığı ise sadece petrol kuyuları içindir. ABD'nin petrol sevdası YPG/PKK gibi terör örgütlerini canlı tutmaktadır. Türkiye'nin kırmızı bültenle aradığı YPG/PKK teröristler Beyaz Sarayda en üst düzeyde kabul görmektedir. Suriye'de verimli petrol kuyuları olmasaydı ABD, Suriye'de olur muydu? Açık ve net ifade etmek isterim ki Suriye'de petrol olmasaydı ABD gibi süper güçler o bölgede olmazdı. ABD o bölgede olmasaydı ülkemizde bu kadar çok hain baş kaldıramaz ,bu kadar çok canımız yanmazdı.

Ülkemizdeki terör hareketi hala devam ediyorsa, hiç şüphesiz bunun en önemli sebeplerinden biriside ABD'dir. Irak'ın Kuzeyi Kandil'de hala PKK terör örgütü barınabiliyorsa ,Suriye'de PKK/YPG varlık gösteriyorsa, bunun hamisi ABD'dir. Yüzlerce tır dolusu silahı ABD niye YPG/PKK gibi terör örgütlerine bedelsiz veriyor? Aslında ABD'nin kimseye bedelsiz bir şey verdiği yok. Bölgedeki petrol kuyuları ABD'nin iştahını süper kabartıyor. Suriye'de ölen, yanan, yıkılan ,göç eden, mağdur olan ,göçmen durumuna düşen ABD'yi hiç ilgilendirmiyor. ABD'nin iki yüzlü tutumu artık kimseyi de kandıramıyor. Herkes biliyor ki ,ABD terör örgütlerinin gerçek babası, petrol kuyularının sevdalısıdır. Suriye'de petrol olmasaydı ABD'yi kimse o bölgede göremezdi .ABD gibi ülkeler olmasaydı Suriye karışmazdı. Açık ve net önce karıştırıyor ,sonra çörekleniyorlar. ABD'nin ayak bastığı her yerde petrol ve kan var. Petrol sevdalıları maalesef terör örgütlerini de maşa olarak kullanıyorlar. Dünyanın huzuru bozulacaksa yerin dibine batsın petrolünüz.