'İNNA LİLLAHİ VE İNNA İLEYHİ RACİUN(Allah'tan geldik ve O'na döneceğiz)'.

Bu gerçeğin hakiki sahibi ve bildiricisi, öldüren ve dirilten yüce Allah'tır.

Beşeri planda ilk haberi Samsun Baro Başkanımız Sayın Kerami Gürbüz Beyin sosyal medya hesabından öğrendik. Kerami Bey, 18 Mayıs tarihli yazısından alıntıladığı satırların ardından, 'bugün geçirdiği kalp krizi sonucu 'içten içe bizi, hepimizi çürüten ' bu dünyaya veda etti. Allah rahmet eylesin, ailesine ve sevenlerine sabır versin.' diyordu.

Artık ümmetin avukatı Emre, geldiği yere döndü.

Akif Emre, ümmetin dertleriyle hemdert olan güzel kalemlerden biriydi.

Olayların arka planlarıyla ilgili yapmış olduğu değerlendirmeler hepimizin dikkatini çeker, adımıza çalışan ümmetin avukatı gibiydi.

O, son yazısını da ABD VE SUUDİ Arabistan'ın flörtünün imza töreninin arka planını sorgulayarak noktalamıştı:

'Suudi Arabistan'ı ziyaret eden (ticaret eden) Trump 110 milyar dolarlık silah anlaşması yaptıktan sonra uluslararası bir açılış yaptı. Riyad'da 'itidal" adı verilen 'Uluslararası Radikal Düşünceyle Mücadele Merkezi"nin açılışını gerçekleştirdi. Açılış sırasında ortaya çıkan fotoğraf, her şeyi gölgelediği gibi, çok şeyi de açıklayacak mahiyette idi.

…Bir yanda askeri darbeyle iktidara el koymuş bir diktatör, diğer tarafta bir hanedan reisi ve demokratik dünyanın patronu… Üçü de küre-i arza el koymuş, meçhul karanlığa bakarak radikalizmle mücadele yemini ediyorlar gibi. Marvel'in Galaksinin Bekçileri'nden bir sahne sanki..

Suud'da radikal düşüncelerle mücadele merkezinin açılması ironik biçimde komünizmle mücadele derneklerini hatırlatıyor. Bu da Soğuk Savaş döneminde Türkiye'de açılmıştı, ama benzerleri başka yerlerde de vardı. Ancak Suud'a açılan başka bir alan vardı ki o anlaşılmadan bugün oynanan uluslararası trajikomik oyun anlaşılamaz.
…..
Rabıta'nın boşalttığı küresel alanın bu yeni organizasyonla doldurulduğunu görmemek için sadece siyasal basiret gerekmiyor, din anlayışının da testten geçmesi gerekiyordu.

Tüm dünyada hizmet adına bunca okulun, örgütsel ağın kurulmasına alan açanlar aynı zamanda Türkiye'de de İslami potansiyelin absorbe edilmesine göz yumdular…
…Dün 15 Temmuz darbe davasının ilk mahkemesinde önümüze konan fatura Rabıta sonrası küresel güçlerin İslamcıları engellemek için açtığı alanı doldurma planının sonucudur. Bu nedenle Batının neden 15 Temmuz'a hala destek verdiğini anlamayanlar, geçmişi de doğru okuyamayanlardır.

El Kaide türü örgütler, nasıl Rabıta gölgesinde ortaya çıkmışsa 15 Temmuz darbesini besleyen altyapı da 'ılımlı İslam" adına beslenen yapılardan çıktı.

Bugün Suud'da çevrilen Marvel filmini bu açıdan okumakta yarar var.'

Akif Emre'ye Allah'tan rahmet, ailesine ve ümmete sabırlar diliyorum.