Kur'an-ı Kerim ve oruç ayındayız.

Bir başka ifade ile rahmet, mağfiret ve cehennemden kurtuluş ayındayız.

Günahlarımız ağır. Ama ağır olduğundan daha fazla umut dağına yaslanmışız. Rahmeti sonsuz olan yüce Allah'ın af denizine atlıyoruz bu kutlu ayda.

Allah nezdindeki kıymetimizin O'na dua etme ile doğru orantılı olduğuna iman ettik. Bunun için de umudumuzu kaybetmeden dua ediyoruz. Başka kapımız yoktur.

Rahmetine sığındığımız Yüce Allah'ın buyruklarını da gücümüz oranında yerine getiriyoruz.

O, biz Müslümanlara şöyle buyuruyor:

' - Ey iman edenler! Oruç, sizden öncekilere farz kılındığı gibi size de farz kılındı. Umulur ki korunursunuz.

184 - (Size farz kılınan oruç), sayılı günlerdedir. İçinizden hasta olan veya yolculukta bulunan ise, diğer günlerde, tutamadığı günler sayısınca tutar. Ona dayanıp kalacaklar üzerine de bir yoksulu doyuracak kadar fidye gerekir. Her kim de hayrına fidyeyi artırırsa, hakkında daha hayırlıdır. Bununla beraber, eğer bilirseniz, oruç tutmanız sizin için daha hayırlıdır.

185 - O Ramazan ayı ki, insanları irşad için, hak ile batılı ayıracak olan, hidayet rehberi ve deliller halinde bulunan Kur'an onda indirildi. Onun için sizden her kim bu aya şahit olursa onda oruç tutsun. Kim de hasta yahut yolculukta ise tutamadığı günler sayısınca diğer günlerde kaza etsin. Allah size kolaylık diler zorluk dilemez. Sayıyı tamamlamanızı, size doğru yolu gösterdiğinden dolayı Allah'ı tekbir etmenizi ister. Umulur ki şükredersiniz'(Bakara, 183-185).

Oruç, yalnız bizlere değil, bizden öncekilere de Allah tarafından emredilmiştir.

Nitekim, tahrif edilmiş bütün dinlerde oruç ya da perhiz adı altında bu görev yerine getirilmektedir.

Oruç kaydından yoksun olanlar hiçbir dine mensup olmayanlardır.

Oruç, insanlığın sorumluluk nişanı ve forsudur. Oruç, insanın nefsine meydan okumasıdır.

Oruç, insanın nefsine galibiyetidir. Oruçsuzluk mağlubiyettir.

Oruçluluk insanlığın tarihine saygıdır. Çünkü oruç, insanlığın her döneminde tutulmuştur. Herkesin tarihine sahip çıkması dileğiyle selam ve dua ile…[email protected]