Eczacılık Fakültesi açılması ile ilgili yaşanan süreç ve gelinen nokta, hayal kırıklığı ile mütevellit donuk bir tebessüme dönüşüyor Bafra'da.

Başlangıçtan bu güne kadar yaşananlar ve gelinen nokta detaylı irdelendiğinde, tüm Hayırsever Arslan ailesi ve tüm Bafra'nın sukut-u hayalini tahmin edersiniz.

Ailenin yaşayan en büyük ferdi Eczacı Saffet Arslan, günümüzden bir buçuk yıl önce Bafra İşletmek Fakültesi yapma taahhüdü ile OMÜ Rektörlüğüne yaptığı başvuru ve imzalanan protokol ile başlıyor süreç.

Aynı protokolde 2018 -19 Eğitim ve Öğretim yılına yetiştirilmesi halinde ÖSYM tercih kılavuzunda yer alacağı sözü de yer alıyor.

Arslan ailesi 9 ay gibi kısa bir sürede fakülte binasını inşa edip teslim ediyor lakin tercih formunda Bafra İşletme Fakültesi yok.

Rektörlük Arslan ailesi ile görüşme talep ediyor.

1,5 yıl sonra Rektörlük, tercih edilmediği gerekçesiyle, bağışlanan binanın Sağlık Bilimleri Fakültesine dönüştürüleceği taahhüdü veriliyor ve aileden laboratuvar alt yapısını da bağışlaması isteniyor bu kez.

Arslan ailesi bunu kabul ediyor.

Rektörlük 24 Ocak 2019 tarih 2019/17 sayısı ile Bafra İşletme Fakültesinin kapatılıp yerine Sağlık Bilimleri Fakültesi kurulmasına ilişkin senato kararı alınıyor.

Rektörlük Arslan ailesi ile yine görüşme talep ediyor.

Bu kez Sağlık Bilimleri Fakültesi değil de Eczacılık Fakültesi olmasını ve gereken 4 laboratuvar alt yapısını da üstlenmesini ister aileden.

Aile bunu da kabul ediyor.

Rektörlük Fakültenin Bafra'ya gelebilmesi için siyasi desteğe de ihtiyaç olduğunu da dile getirir görüşmede.

Hızlı bir şekilde Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı ve İktidar Milletvekilleri, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Göksel Başar, Ak Parti İlçe Başkanı İbrahim Semiz, MHP İlçe Başkanı Barbaros Turna'dan oluşan komisyon ile Ankara'da bir dizi ziyaretler gerçekleştirilerek gerekli siyasi destek sağlanır.

Akabinde YÖK Başkanlığının rektörlükten istediği 7 Mart 2019 Tarih ve 2019/73 sayılı senato toplantısında İşletme Fakültesinin ardından, Sağlık Bilimleri Fakültesi açılması kararı da iptal edilerek Eczacılık Fakültesi açılması kararı alınıyor.

Ve bu karar kamu kaynaklarını etkili kullanmak adına alınıyor!

Cumhurbaşkanlığı'nın kararnamesi ile OMÜ ye verilen Eczacılık Fakültesini kurma yetkisini Bafra'dan yana kullanılması beklenirken, rüzgar Bafra adına olumsuz esmeye başlıyor.

Sonuç olarak;

Bu verilen sözlerin tutulmaması,

Bu 142 bin 210 kişinin vebali demek.

Kul hakkı demek.

Ve İlçedeki bir ailenin Bafra'ya olan vefa borcunu ödemesine engel olmak, hayır işlemesini önlemek demek.

Biline… Farkında oluna.