Cür'et kelimesi Arapçadan dilimize yerleşmiştir. Saygı sınırlarını aşarak, küstahça davranış sergilemektir.

Elektrik şirketleri Ocak 2018'den itibaren zam kararı aldılar. Uygulanacak yeni fiyatları Ocak ayından itibaren yürürlüğe gireceğini ilan ettiler. Bir de ne görelim Ocak ayında elimize gelen faturada zamlı fiyat Ararlık ayında başlamış. Öyle ya Ocak başındaki fatura Aralık ayında kullandığımız elektrik bedelidir..

Normal şartlarda böyle bir şeyin olması mümkün değil. Adama derler ki "bir dakika kardeşim, burası sahipsiz bir ülke değil, vatandaşlar da senin oyuncağın değil. 'Velhasıl Kelam bu ülkede yasalar var. Tüketiciye karşı saygı var. Gereği ne ise yaparım, sizleri mahkum ederim. Bizler bu ülkenin idarecileri olarak böylesi bir şımarıklığa izin veremeyiz, vermeyiz" denir...

Adamlar hesap sorulmayacağı izlenimi almışlar ki, böylesine cüretkar davranış sergiliyorlar! Aksi olsa bu cür'eti gösterebilirler mi?..

Sadece bu son olay mı bunların yaptığı. Yok okuma bedeli, yok bilmem ne gideri, hepsi resmen haraç alır misali bizlerden alınan ücretler... Bir mala birim fiyatı konulmuşsa o birim fiyatı maliyet hesabına göre yapılır. Maliyet artı kar malın ücretini belirler. Yoksa neye göre birim fiyatı belirliyorsunuz.

Bu ülkeyi yönetenlere bu tipleri şikayet ediyorum, neyse gereği yapılsın. Sizler varken bizler nasıl baş edelim bu gözü dönmüş kural kaide tanımaz kuruluşlarla ve insanlarla....

Bu ülkede haklarımızı gasp eden, bizi sömüren bu cür'etkarlara kim dur diyecek, kim?