n

n

n Bugünler Kutlu Doğum günleridir.

n

n Artık programlara yetişemiyoruz. Her yerde salat ve selam ziyafeti veriliyor, sevgililer sevgilisine ilahiler terennüm ediliyor.

n

n Hepsi birbirinden güzel Kutlu Doğum Programlarında öğrenciler ön planda olmaktadır. Bunun böyle olmasının güzellikleri anlatılamaz.

n

n Canik Hasan Doğan Spor Salonu’nda Pazar günü çifte bayram yaşanmıştır.

n

n Bir tarafında Kutlu Doğum atmosferi, diğer taraftan Kur’an-ı Kerim’i ezberleyerek hafıze olma onuruna kavuşmuş 23 kızımızın diploma törenleri.

n

n Programın ev sahibi Canik müftülüğü idi.

n

n Ev sahibi sıfatıyla Canik Müftüsü Sayın Şakir Pinal Bey Hocamızın açış konuşmalarıyla başlayan programın katılımcılarının nerede ise % 90’ı kadındı. Anneler ve anne olacaklar Kur’an’a sahip çıkmışlardı.

n

n Atalarımız, “Yuvayı yapan dişi kuştur” demişlerdir.

n

n Üstadın ifadesiyle “ Surda bir gedik açtık, mukaddes mi mukaddes, / Ey kahpe rüzgar artık ne yandan esersen es” dedirtmişlerdir.

n

n Sayın Müftünün açış konuşmasında Diyanet’in bu yıl işlediği tema olan, “ samimiyetin önemine ayrıca da hafızlığın zorluğuna” işaret etmiştir.

n

n Programın konuğu Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Md. Prof. Dr. Sayın Ali Erbaş Bey’di.

n

n Sayın Erbaş Hoca konuşmasında, “hafızlığın kutsallığına, Kur’an-ı Kerim’in kendisinin ve ezberlenmesinin mucizeliğine, Kur’an-ı koruyanı Kur’an’ın koruyacağına, en büyük hafızın Resulüllah olduğuna ve her hafızın da Resulün halifesi olduğuna” dikkat çekerek 1975 yılından beri Türkiye’de 115 bin hafızın yetiştiğini ve her yıl da 5-6 bin hafız yetiştiğini belirtmiştir.

n

n Hafız sahabilerden bazılarının adlarını vererek çocuklarımıza “rol-model” olması gereken dört halifeye işaret etmiştir.

n

n Konuşmalar sonunda Canik PINARBAŞI YATILI KIZ KUR’AN KURSU’nda yetişmiş 23 Hafıze kızımızın belgeleri verilmiştir. Bu kutsal görevin( ki, İslam alimleri bunun farz-ı kifaye olduğunu belirtirler) yerine getiren başta Sn. Müftümüz Şakir Pinal olmak üzere mesai kavramını zorlayarak kızlarımızı yetiştiren hocalarına ve kursun diğer çalışanlarına şükran ve dua borçluyuz. Selam ve sevgi ile…

n

n

n