Samsun'un 19 Mayıs İlçesi Yeşilköy Köyü'nde yaşayan 95 yaşındaki Bilal Öner, ilerleyen yaşına rağmen fındık toplamaya devam ediyor. Çalışkanlığıyla adeta gençlere taş çıkartan Öner'i köy halkı da hayranlıkla izliyor. 30 senedir fındık topladığını belirten Öner, "Çalışmasam, evde otursam robot gibi oluyorum" diye konuştu.

ÇALIŞMADAN DURAMIYORUM

Bünyesinin çalışmaya alışmış olduğunu söyleyen Öner, "Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Şenocak'ın dedesiyle beraber çalışıyorduk. 95 yaşına girmek üzereyim. Ben çalışmasam, evde otursam robot gibi oluyorum. Çalışmak istiyorum, işimi bitirmeden duramam. Fındık işi benim için çocuk oyuncağı. Günde 15 bardak çay içiyorum. Çay fabrikasında da 19 sene çalıştım, emekli oldum. 4 kızım, 2 oğlum vardı. En büyük kızım vefat etti" ifadelerini kullandı.

BİLAL AMCA BABAMIN MİRASI

Bilal Öner'in çalıştığı bahçenin sahibi Ali Şenocak ise, "Çalışmak istediği için biz onu kırmıyoruz. Hem oyalanıyor hem de piknik yapar gibi bahçede çalışıyor. Biz çalışmasını istemiyoruz ama o çalışmadan duramıyor. Yapabildiği kadar çalışıyor, ocak işi yapıyor. Sabahtan akşama kadar bahçe bahçe dolaşıp iş yapıyor. Bilal Amca bize babamızdan miras kaldı. O zamanlar da fındık toplardı, çalışmaya çok azimli. Daha önce yaşlı bir arkadaşı daha vardı, o vefat etti. Eskiden onunla birlikte çalışıyordu" ifadelerini kullandı.

Nagehan YEŞİLYURT