Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, ABD'nin Türkiye'den vize başvurusunu durduran kararın, ekonomiye ciddi zarar getireceğini ifade ederek, "Bu durum dış politikadaki itibarımızı yerle bir etti" diye konuştu.

MİLLİ DURUŞ KALMADI

Bu uygulama ile Türkiye'ye üçüncü dünya ülkesi muamelesi yapıldığını savunan Akcagöz, "Daha geçen hafta Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri'ni ziyaret etti. Başkan Trump'la görüştüğünü biliyoruz. Ne oldu da işler tepetaklak oldu? Trump'un, 'Türkiye ile hiç olmadığımız kadar yakınız' sözünü allayıp pullayıp manşetlere taşıyan yalaka basın nerede? 2003 yılında Türk askerinin başına çuval geçirildiğinde, ABD'ye nota vermeyi başarabilseydiniz, belki bugün bunlar başımıza gelmezdi. Sahte kabadayılıkla siyaset ürettiniz. Dış politikada, sizden önce az çok sürdürülen milli duruş ortadan kalktığı için bugün Irak'ın kuzeyinde bir Kürt devleti kurma cesareti gösteriyorlar. Dış politika, 'üç bomba karşı taraftan bizim tarafa atarız, savaş sebebi sayarız' sığlığında ilerlediği için bugün bu haldeyiz. Bu karar, ülkemizin dünya ölçeğindeki itibarını yerle yeksan etmiştir" dedi.

TOPYEKÜN METAL YORGUNLUĞU VAR

Bu kararın ardından dolar ve avroda ani yükseliş yaşandığını da dile getiren Akcagöz, "Bunun iç piyasaya etkilerini ekonomistler daha iyi değerlendirir ama görünen o ki, AKP'nin yanlış politikalarının cezasını yine millet olarak biz ödeyeceğiz. MTV zammıyla bile elde edilmesi beklenen gelir 2 milyar TL iken, dış borcumuz bir gecede 80 milyar TL arttı. Ekonominin kötü gidişi, bizzat Tayyip Erdoğan tarafından yapılan, yastık altı paraları çıkarın çağrısından belliydi. Demek ki, Katar paraları da memleketi kurtarmaya yetmiyormuş. Tüm bu sonuçlar gösteriyor ki metal yorgunluğu öyle üç beş kişide yok. AKP hükümeti topyekun metal yorgunudur ve memleketi daha çok batırmadan gitmelidir" ifadelerine yer verdi.