MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, üniversiteye girişte uygulanacak yeni sınav sistemini eleştirdi.

Yeni sistemle öğrencilerin birinci sınav sonucu belli olmadan ikinci sınava gireceğini belirten Usta, "Böyle bir rezalet görülmedi" diye konuştu.

BÜYÜK HATA

Bu yanlıştan dönülmesi gerektiğini belirten Usta, "Öncelikle, bu işin yapılış şeklinde bir hata var. Sayın Cumhurbaşkanı kalkıyor, bir televizyon programında 'Ben TEOG'u kaldırdım' diyor. Kaldırdığı sistemin yerine ne getireceğini şu anda hala otoriteler tartışıyor, eğer onlara otorite demek mümkünse. Yani, zaten böyle bir sistemi, bir anda, Cumhurbaşkanı söyledi diye kaldırmak büyük bir hatadır" dedi.

YANLIŞTAN VAZGEÇMEK LAZIM

Usta, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "2 milyon öğrenciyi ilgilendiren konuda paldır küldür bir karar almak ciddi ölçüde belirsizlik yaratıyor. Güya 'İki sınavdan kurtarıyoruz' diyoruz fakat tek güne iki sınav konuluyor. Şimdi, birinci sınavda barajı aşanlar ikinci sınava girecek. Bir saat içerisinde sınav sonuçları belli olmayacağına göre ne olacak? Böyle bir rezalet görülmedi. Bu yanlıştan vazgeçmek lazım. Yapılan zaten şekilsel bir değişiklik ve yenisi bir öncekine göre daha da kötü bir hal alıyor. Eğer içerik değişikliği var diyorsanız, o zaman Millî Eğitim gibi bir sistemde bu kadar çok içerik değişikliğini nasıl açıklayacaksınız? Nereden bakarsanız bakın, yapılan yanlıştır, bu yanlıştan dönülmesi lazım. Öğrencilerimizi daha fazla tedirgin etmeyelim."