MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, Rusya Federal Meclisi Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko'nun davetine icaben Parlamentolar Arası Birlik (PAB) 137. Genel Kurulu Toplantısı'na katılmak üzere Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın heyeti ile birlikte, St. Petersburg'a gitti. Rusya'da Meclisi Başkanı İsmail Kahraman, Azerbaycan, Kazakistan ve Kırgızistan meclis başkanları, Astoria Otel'de Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) toplantısı düzenledi.

TÜRKPA ÖNEM ARZ EDİYOR

Milletvekili Usta, Rusya'da ilk gün TÜRKPA toplantısına katıldıklarını dile getirerek, 'TÜRKPA, 2008 yılında Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Türkiye Cumhuriyeti parlamento başkanlarının imzalamış olduğu anlaşma ile kuruldu. TÜRKPA, parlamentolar arası politik diyalogun geliştirilmesine, Türk dili konuşan ülkeler ve diğer bölge ülkeleri arasında karşılıklı, faydalı ve eşit düzeyli işbirliğinin geliştirilmesine katkıda bulunuyor. Bu yönüyle büyük önem arz ediyor' ifadelerini kullandı.

Heyette Usta'nın yanı sıra AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Naci Bostancı, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, milletvekilleri ve Meclis görevlileri de hazırda bulundu.