CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz ve Yönetim Kurulu üyeleri Filiz Öztopal, Mustafa Güngör, Nimet Baş, Hatice Özer, Alican Akdağ ve Hikmet Avcı, Emekliler Sendikası Samsun Şubesi'ni ziyaret etti.

Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan İl Başkanı Akcagöz, Türkiye'de 10 milyon civarında emekli olduğunu belirterek, "Emekliler, seçmen olmasa yüzlerine bile bakmayacaklar. Hükümet uygulamaları bunu gösteriyor. Emeklilerin, bunun farkında olarak sandığa gitmeleri gerekiyor. Yoksa, akıbet değişmiyor. Emeklilerin sosyal haklarında bir takım iyileştirmeler yapılıyorsa, bu Cumhuriyet Halk Partisi'nin bu yöndeki etkin muhalefeti sebebiyledir. Yoksa, emeklinin kaşına gözüne hayran bir hükümet tarafından yönetilmiyoruz" diye konuştu.

VİCDANSIZLIK
Akcagöz, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Emekliler de bu durumun farkında olmalıdırlar. Cumhuriyet Halk Partisi'nin, bir takım karşı konulamaz kanun teklifleri olmasa, AKP emeklinin yüzüne asla gülmez. CHP kanun teklifi verince, mecbur kalıyor, bir takım yasal düzenlemeler yapmaya kendini mecbur hissediyor. Ama bunların hepsi eksik ve yetersizdir. Kendileri süper emeklilik hayalleri kuranların, emekliye üç kuruşluk iyileştirme yapmaları trajedinin ötesinde vicdansızlıktır."

AKCAGÖZ HABERAKS'TA...

CHP İl Başkanı Tufan Akcagöz, Haberaks TV'de Sinan Sallabaş'ın sunduğu "Samsun'un Nabzı" programının bu akşamki konuğu olacak. Parti çalışmaları ve gündeme yönelik değerlendirmelerde bulunacak Akcagöz'ün katılacağı program, saat 21.00'de canlı olarak ekranlara gelecek.