CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner ve eski İstanbul Baro Başkanı Turgut Kazan, Cihaner'in Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı olduğu dönemde tutuklanarak Ergenekon davasında yargılanmasına neden olan isimlerden eski savcı Rasim Karakullukçu'nun FETÖ iddiasıyla yargılandığı davadaki beraat kararına itiraz etmek için Samsun'a geldi. CHP Samsun İl Başkanlığı'nı da ziyaret eden Cihaner ve Kazan burada partililerle buluştu.

MİADI DOLDU

Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz "Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomik olarak Avrupa'nın 125 yıl gerisine düştük diyor. Kim düşürdü? Bu ülkeyi yöneten kim? Yalanlarla artık sona geldiler. AKP hükümetinin miadı doldu. Metal yorgunluğu üç beş kişide yok. Metal çürümüşlük bunlarınki. Bu ülkeyi bu kokuşmuşluktan kurtaracak olan da CHP kadrolarıdır" ifadelerini kullandı.

O BERAATE İTİRAZ

CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner ise yaptığı konuşmada "Benim de mağdur olarak parçası olduğum FETÖ'nün en kritik yargılanmalarından bir tanesi hakkında Samsun Ağır Ceza Mahkemesi beraat kararı verdi. Onunla ilgili itiraz yapmak üzere Samsun'a geldik. Bu beraat kararı açıkca hukuka aykırı. Adı geçen şahıs söz konusu kumpas olduğu Yargıtay tarafından açıkca ortaya konmuştu. Türkiye'de şu anda kumpas davaları ülkemizin olağanüstü güçsüzleşmesine neden oluyor. Referandumdan sonra terör sona erecekti. Ama o günden bugüne şehit sayısı 150'yi geçti. Ekonominin etkin yönetileceğini ve Türkiye'nin adeta şahlanacağını söylemişlerdi. Bizzat kendilerinin ağzından ekonominin iflas ettiğinin itirafları var. Bundan sonra tasarruf. 'Ya borç alacağız ya da vergileri arttıracağız' dediler. Bu gidişatın faturası da vatandaşın sırtına bindiriliyor. Hani Türkiye uçacaktı?" diye konuştu.

Zerrin SOMUNCU