CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, belediye başkanlarının istifa sürecinin büyük sorunları beraberinde getireceğini savundu.

NE SÖYLEDİYSEK ÇIKTI

Akcagöz, "İstedikleri sistem, henüz yürürlüğe girmeden meyvelerini vermeye başladı. Bilindiği üzere, ilk genel seçimde Anayasa değişmiş olacak. Ancak, Anayasa değişmeden, öngörülen sistem, antidemokratik yüzünü göstermeye başladı bile. Tayyip Erdoğan'ın, seçilmiş insanları istifaya zorlama hakkı ve yetkisi mi var? Üstelik bunu, aba altından sopa göstererek yapıyor. 'Bedeli ağır olur' sözünden ben bunu anlıyorum. Bunları seyredip de mutlu olan var mı bilmiyorum. Gittikçe yalnızlaşan bir ülke durumuna geldik. Siyasetinin nefret ürettiği memleketi kim ve neden kıskansın? 16 Nisan'dan önce söylediğimiz ne varsa, birer birer çıkmaya başladı" dedi.

TEK KİŞİ KONUŞUYOR

Parlamenter sistemin ortadan kaldırılmasının olumsuz sonuçlarından sadece birini görmeye başladıklarını ifade eden Akcagöz, "Tek kişi konuşuyor, herkes dinliyor. Tek bir AKP'li de çıksın, Tayyip Erdoğan'ın yaptıkları yanlıştır diyebilsin, özür dileyeceğim. Belediye başkanlarının başına gelen nedir? Saraya çağır, istifasını iste. İçişleri Bakanlığı'nda, istifası istenen başkanların dosyaları olduğu söyleniyor. Ortada görevden alınmayı gerektiren bir suç varsa, adli mekanizma işletilmeli. Eğer yoksa, bu şekilde istifaya zorlanmaları doğru değil. AKP'li belediye başkanlarının hukukunu da bizim savunacağımız, kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi. Vatandaşın adeta film izler gibi takip ettiği bu gelişmeler, 15 yıllık siyasi iktidarın sonunun başlangıcıdır. Bunun başka açıklaması olamaz" diye konuştu.