Bahçeli, 'Hükümete verdiğimiz fiili destek hukuki bir boyut alabilecek' sözlerine ilişkin olarak 'AKP'nin olağanüstü kurultayı sonrasında terörle mücadele zaafa uğrar ve savsarsa, parti olarak TBMM'de her türlü ilave desteği vermekten çekinmeyiz. Bunu da milli görev sayarız" ifadelerini kullandı.

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

Bahçeli'nin açıklamasının satır başları şöyle:

"Şehit haberleri almaktan bunaldık. Türk Milleti adeta ölümle imtihan ediliyor. Şehadetler son bulsun diyoruz, artış gösteriyor. Göz yaşları dinsin diyoruz, artış gösteriyor. Bu kutlu vatan 5-10 kemiksizin engeline takılmayacak kadar kudretlidir. Destekse istenen şartsızdır, yeter ki terör illetinden kurtulalım.

BAŞKANLIK TARTIŞMALARI

Harcı çileyle karılmış kapkara bir dönem yaşıyoruz. Ne yeni bir sisteme ne de yeni bir rejime gerek yoktur. Türkiye'nin önündeki engellere yenilerini eklemek bir defa art niyetliliktir. Çok başlılıktan şikayet edenler, bugün kaç başın olduğunu daha doğrusu başların nasıl uçurulduğunu idrak etmelidirler.

Başkanlık gelince tüm sorunlar çözülecek midir? Başkanlık sisteminin milli bir beklentinin gereği olduğu tezi bize göre abartılıdır. Kuvvetler ayrımının sonlanmasının hangi sorunları tetikleyeceği az çok bellidir. Türkiye'nin tartışması ve uzlaşması gereken temel konusu, kim ya da kimler tarafından yönetildiği değil, nasıl yönetilmesi gerektiğidir.

Konjonktürel gelişmelerle Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini oynatmaya çalışmak Türk Milleti'ni buhrandan buhrana sürükleyecektir. Biz Türk Milleti'nin her kararına saygı duyarız bunda bir sorun yoktur fakat düşünce ve tespitlerimizi de açık yüreklilikle paylaşırız. Cumhuriyetimizin kazanımlarını mirasyedi gibi kolayca elden çıkaramayız."